Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια σε όλα τα Δωδεκάνησα

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια σε όλα τα Δωδεκάνησα.

της Νατάσας Παμπρή

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί μπροστά από τον καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στην πόλη της Ρόδου η τελετή αγιασμού των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, παρουσία των τοπικών αρχών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την παραλιακή ζώνη στη μαρίνα Μανδρακίου.

Δεκάδες ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, με σύμμαχο βέβαια τον καλό καιρό και τα δεκάδες καραβάκια και σκάφη να ηχούν χαρμόσυνα. Τον Σταυρό έπιασε ο Ευάγγελος Καρυοφυλάκης.

Και στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου παρουσία εκατοντάδων πολιτών έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων, με πολλούς κολυμβητές να πέφτουν στη θάλασσα.

ΣΥΜΗ

Και στη Σύμη, τελέσθηκε με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Τρία άτομα έπεσαν κατά τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα και τον έπιασε ο νεαρός Λευτέρης Φραζαδάκης.

 

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Φωτο Καστελλορίζου Κώστας Γλεντής FB

Φώτο τουριστικό λιμάνι Ρόδου Μαρίκα Δεληγιάννη FB

Φώτο Σύμης, Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου

Φώτο Ευαγγελισμός, ΙΜΡ, Κώστας Καστανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα