Με επιτυχία η πενθήμερη ενημερωτική δράση της Τροχαίας Κω: «Ποδηλατώ με ασφάλεια φορώντας πάντα κράνος»

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, οργανώθηκε και από το Τμήμα Τροχαίας Κω πενθήμερη ενημερωτική δράση.

Η εν λόγω δράση διήρκησε από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου, απευθύνονταν σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Κω και είχε βασικό σύνθημα «ποδηλατώ με ασφάλεια φορώντας πάντα κράνος».

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών όπως, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών και η κυκλοφορία με ποδήλατο.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η ενημερωτική δράση ολοκληρώθηκε με μια επιτυχημένη εκδήλωση στον Κινηματογράφο Ορφέα στην Κω, όπου συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών Σχολείων Κω, Ζηπαρίου, Αντιμάχειας, Πυλίου, Καρδάμαινας και Κεφάλου στους οποίους κληρώθηκαν ποδήλατα με κράνη.

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν συνολικά 350 μαθητές και 40 εκπαιδευτικοί, στους οποίους διαμοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται δε ότι, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα