Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου εκτόξευσαν πύραυλο στο πεδίο βολής Μεγάρων! (video)

Εκτόξευση πυραύλου που περιέχει τον πειραματικό δορυφόρο που έφτιαξαν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) στο πεδίο βολής πυροβολικού στα Μέγαρα

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 28/4/22 και σημείωσε επιτυχία, αφού συλλέχτηκαν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες από την ατμόσφαιρα, αλλά και βρέθηκε με τη βοήθεια gps ο δορυφόρος των παιδιών κατά την πτώση. Σήμερα, οι μαθητές επεξεργάζονται τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στο κτίριο διοίκησης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Η τεχνολογία που χρησιμοποίησαν οι μαθητές ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε ένα πραγματικό δορυφόρο.

“Ο δορυφόρος συσχετίζει την έρευνά των παιδιών με την πρόληψη και την παρακολούθηση σε τοπικό επίπεδο των πυρκαγιών. Μέσω αισθητήρων θερμοκρασίας, και με δεδομένα από την πυρκαγιά της Ρόδου το 2021, καταγράφονται CO, υγρασία, PM 2.5, CO2 και φορμαλδεΰδη. Οι μετρήσεις αυτές δείχνουν αν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης φωτιάς αφού λίγες μέρες πριν την καταστροφική πυρκαγιά της Ρόδου παρατηρήθηκε αυξημένη περιεκτικότητα σε PM 2,5 και CO στην ατμόσφαιρα, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην δυτική ακτή της Τουρκίας”, όπως δήλωσε στον Real Voice ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Ανδρέας Μαρίνος, συγχαίροντας τους μαθητές Μελέτη Φώτη, Σκανδαλίδη Αικατερίνη, Ευαγγελία Χατζηδάκη, Παρασκευή Φραράκη, Ηλιάνα Παπαθεοδωράκη, Ιωάννη Σταματιάδη, Ναταλία Σταματάκη, καθώς και τον εκπαιδευτικό Βασίλη Σάββα (φυσικό) αλλά και άλλους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν για αυτό το εξαιρετικό και καινοτόμο project, αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας και άπειρου χρόνου.

Επίσης, ο κ. Μαρίνος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χατζημάρκο Γεώργιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χρήστο Μπάρδο, για την κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και διαμονής των μαθητών στην Αθήνα, αλλά και ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και συμπολιτών που βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα, όπως SAVAZIO, ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, BAΠ, COM TEC, ΑΝΟSIS, NIRIIDES HOTEL, TSIMETAS, GIOM MΙΧΑΛΑΚΗΣ, ΟΡΟΣΗΜΟ, ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΙΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, PAVO, ICE ART.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας και πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «CanSat in Greece» που είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής και διοργανώνεται από τη SPIN – Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC), με μοναδική παρουσία του 3ου ΓΕΛ σε όλο το Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται δε, ότι οι τελευταίες δοκιμές έγιναν στη Ρόδο, πριν τη μετάβαση των μαθητών στην Αθήνα, με ρίψη από το εικοσαόροφο RODOS PALACE, πειραματικού δορυφόρου, με τη βοήθεια αλεξίπτωτου που κατασκεύασαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα