Μαρία Τσακίρη στον RV: ” Η συμφωνία μεταξύ του ΞΕΕ και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κάσου ανοίγει Νέους Ορίζοντες στην προώθηση του νησιού μας ως τουριστικό προορισμό”

Το «Ελληνικό Πρωινό» υπέγραψε Τοπικό Σύμφωνο Πρότυπου Πρωινού με την Κάσο, την Κάρπαθο και τη Χίο

 

Στην 17η Διεθνή Έκθεση HORECA συμμετείχε ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων-Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου

Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών – Εμπόρων-Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου κ. Μαρία Τσακίρη μιλώντας στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και στην Δέσποινα Κουλούμπρη επεσήμανε ότι “ Η συμφωνία μεταξύ του ΞΕΕ και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κάσου ανοίγει Νέους Ορίζοντες στην προώθηση του νησιού μας ως τουριστικό προορισμό όσο και των Κασιώτικων προϊόντων στην Ελληνική και Ξένη Αγορά”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Όπως δήλωσε η κ Τσακίρη : “Ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων-Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου συμμετείχε στην 17η Διεθνή Έκθεση HORECA που έλαβε μέρος στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 10-13/2/23 στην Αθήνα , στο Περίπτερο του ΞΕΕ στα πλαίσια προβολής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό».

Η Έκθεση κατά την οποία συμμετείχαν συνολικά 500 εκθέτες είχε εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα συγκριτικά με παλαιότερες εκθέσεις ξεπερνώντας τους 60.000 επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης παρουσιάστηκαν τα Κασιώτικα προϊόντα και παράλληλα γνωστοί Chef ετοίμαζαν Κασιώτικες συνταγές που γευόντουσαν οι επισκέπτες. Το Σάββατο 11/2/23 στις 2μμ έγινε η επίσημη παρουσίαση των Κασιώτικων προϊόντων και στη συνέχεια υπογράφτηκε Σύμφωνο Πρότυπου Πρωινού με Κασιώτικα προϊόντα από τον Αντιπρόεδρο του ΞΕΕ κύριο Α. Σουλούνια και την Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Η. Ν. Κάσου κυρία Τσακίρη Μαρία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης συμμετείχαν επώνυμοι Chef , ο κ. Ιωσηφέλης και ο Κασιώτης Chef κ. Καντέλης Γ. ετοιμάζοντας Κασιώτικες λιχουδιές , μακαρούνες με σιτάκα και Κασιώτικα πιτιά , μαγεύοντας τους επισκέπτες με τις υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις!

Οι επισκέπτες του Περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα Κασιώτικα προϊόντα μας και παράλληλα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών και έτσι προβλήθηκαν εξαιρετικά τα προϊόντα της Κάσου.

Η Συμφωνία μεταξύ του ΞΕΕ και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κάσου ανοίγει Νέους Ορίζοντες στην προώθηση τόσο του νησιού μας ως τουριστικό προορισμό όσο και των Κασιώτικων προϊόντων στην Ελληνική και Ξένη Αγορά ! Εκατοντάδες επισκέπτες που γεύτηκαν τις λιχουδιές της Κάσου ενθουσιάστηκαν και έλαβαν πληροφοριακό υλικό με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία.

Πολλοί επίσημοι επισκέφτηκαν το Περίπτερο και δοκίμασαν τα Κασιώτικα προϊόντα όπως , η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη , ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας , η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς , ο βουλευτής Αν. Αττικής Σύριζα Χρ. Σπίρτζης, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και δεκάδες δημοσιογράφοι που ενθουσιάστηκαν και μας συνεχάρησαν για την συμμετοχή μας στην Έκθεση.

Ευχαριστούμε θερμά τους Κασιώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες που έστειλαν προϊόντα και συμμετείχαν τόσο στη προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης :

Βοναπάρτη Γιάννη , Νικήτα Ιερομόναχο , Ζαχαροπλαστείο «Sweet Memory» , Ζαχαροπλαστείο «Αφούσης», Ξενοδοχείο «Αερικό», ΚασιοςΚΟΙΝΣΕΠ, Coffe –snack «Blue Mare», Παπακανάκης Μανώλης , Μανώλης Γ.Βρετός, Φωτεινή Γ. Βρετού , Γιώργος Φραγκάκης , Κώστας Φιλιππίδης , Μιχάλης Γρηγοριάδης , Μαργαρίτα Βαμβακάρη- Νειάδα , Chef Καντέλης Γιώργος ιδιοκτήτης εστιατορίου «Μπακαλόγατος » , Χάρης Βάλλας και ξενοδοχείο Angelicas .

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Εν Ελλάδι Κασίων για την προσφορά του σε είδη και βιβλία για δώρα προς τους επισήμους καθώς και τον Δήμο Η. Ν. Κάσου για τη παροχή έντυπου υλικού.

Το “Ελληνικό Πρωινό” υπέγραψε Τοπικό Σύμφωνο Πρότυπου Πρωινού με Χίο, Κάρπαθο και Κάσο

Το “Ελληνικό Πρωινό” έφερε μυρωδιές και γεύσεις από το Αιγαίο στη HORECA 2023 τιμώντας τη Χίο, την Κάρπαθο και την Κάσο, νησιά με μεγάλη ιστορία, φυσική ομορφιά, πλούσια γαστρονομική παράδοση και τοπική παραγωγή, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο Πρόγραμμα.

Με θέμα “Μυρωδιές και γεύσεις Αιγαίου. Ένα γευστικό ταξίδι από τη Χίο, στην Κάρπαθο και την Κάσο” ξεδιπλώθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού η πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών, μέσω παρουσιάσεων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, κερασμάτων, video προβολής και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση.

Στο πλαίσιο της υπογραφής των Τοπικών Συμφώνων με τους εκπροσώπους των νησιών, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, επικεφαλής του Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” κ. Άρης Σουλούνιας, αφού τους καλωσόρισε στην οικογένεια του Ελληνικού Πρωινού, ανέφερε ότι τα νέα Τοπικά Πρότυπα, που προέκυψαν μετά από τετράμηνη συνεργασία για την καταγραφή των σχετικών γαστρονομικών χαρτοφυλακίων, αποτελούν τον πρεσβευτή της μοναδικότητας της τοπικής τους γαστρονομίας ενώ, με την υπογραφή των νέων Συμφώνων το Ελληνικό Πρωινό περνά στη επόμενη μέρα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “περνάμε σε μία νέα περίοδο εξωστρέφειας για το Πρόγραμμα. Στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε την ταυτότητα και την εικόνα του ώστε να γίνει ένα δελεαστικό “προϊόν – εμπειρία” για την τουριστική αγορά με στόχο να προσδώσει υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων ξενοδόχων.

Τα τοπικά σύμφωνα υπέγραψαν για την Χίο, η κυρία Αντιγόνη Μαϊστράλη, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, για την Κάρπαθο ο κύριος Μανώλης Παραγυιός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και για την Κάσο η κυρία Μαρία Τσακίρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ προσκαλεί σε μία βιωματική εμπειρία, σε ένα γευστικό ταξίδι που συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και την ιστορία αναδεικνύοντας και στηρίζοντας παράλληλα τον Έλληνα παραγωγό, τον ξενοδόχο και την τοπική επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στη βιώσιμη και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας του τουρισμού.

Συγχαρητήρια του Άρη Σολούνια στο Σύλλογο Επαγγελματιών, Εμπόρων Επιχειρηματιών της Κάσου!
Συγχαρητήρια επιστολή του κ. Άρη Σουλούνια ,αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας για τη συμμετοχή του συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων Επιχειρηματιών της Κάσου στην έκθεση Horeca 2023.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα