Μαρία Καμμά στον RV: Στην Τήλο έχουμε ανακύκλωση στο 93% και μηδενικά απόβλητα κι αυτό υποστηρίζεται απόλυτα απ’ την τοπική μας κοινωνία (audio)

Καλεσμένη στην εκπομπή «RealKos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκεη Δήμαρχος Τήλου κυρία Μαρία Καμμά συζητώντας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήλο, καθώς και για το πρόγραμμα «Tilos Just Go Zero» που εφαρμόζεται στο νησί και μέσω του οποίου η Τήλος έχει καταφέρει να έχει μηδενικά απόβλητα με ότι αυτό συνεπάγεται στο περιβάλλον καθώς και στην τοπική κοινωνία.

 «Η Δημοτική Αρχή και η κοινωνία της Τήλου εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστούν σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας. Έχουμε αντιληφθεί ότι όλα αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι παράγοντες με το περιβάλλον κι αυτό αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα με αποτέλεσμα να έχουμε εφαρμόσει πάνω σ’ αυτά τα πρότυπα όλη μας την πολιτική. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει αντίκτυπο ακόμη και στον τουρισμό. Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα «Τilos Just Go Zero» που μας έχει οδηγήσει στο να έχουμε ένα ποσοστό ανακύκλωσης της τάξης του 93%, αλλά και το μεγάλο έργο του «Tilos Project», ένα εγχείρημα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα από τη δημιουργία του υβριδικού σταθμού», μερικά απ’ όσα δήλωσε η κ. Καμμά.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τήλο, η κ. Καμμά δήλωσε τα εξής: «Σήμερα λοιπόν υποδεχόμαστε στο νησί μας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος και παρακολουθεί τέτοιου είδους εγχειρήματα και τα υποστηρίζει. Θα μας είχε επισκεφθεί και νωρίτερα, ωστόσο δεν περάσαμε και λίγα ως χώρα με αποτέλεσμα η επίσκεψη αυτή να αναβληθεί κατά το παρελθόν. Είναι σημαντική στιγμή για εμάς και για την τοπική μας κοινωνία η οποία έχει στο απόλυτο ενστερνιστεί όλη αυτή τη φιλοσοφία και την υποστηρίζει δυναμικά. Εύκολο ή δύσκολο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα