Μαρία Καμμά: Χωρίς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο, δεν θα γινόταν τίποτα (ΗΧ)

Αναλυτικά τι δήλωσε η Δήμαρχος Τήλου στον Real Voice 99.5, με αφορμή τη βράβευση του Δήμου Τήλου για το project Just Go Zero Tilos

Το project Just Go Zero Tilos της εταιρείας Polygreen και ο Δήμος Τήλου διακρίθηκαν με δύο χρυσά βραβεία από τη διοργάνωση Environmental Awards 2022 της Boussias για τις καλύτερες και πιο καινοτόμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη αειφορίας, από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

της Νατάσας Παμπρή

“Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ήταν η Περιφέρεια στο πλευρό μας, δεν θα είχαμε καταφέρει να πάρουμε τίποτα και την ευχαριστούμε για την πολύτιμη αρωγή στην ανοδική πορεία του νησιού μας προς μία αειφόρο ανάπτυξη”, ανέφερε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, η Δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά, εκθειάζοντας την άριστη συνεργασία που έχει όλα αυτά τα χρόνια που η ίδια είναι στο τιμόνι του Δήμου της Τήλου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

“Πήραμε βραβείο, το ένα το πήρε η εταιρεία και το άλλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βέβαια το πήρε ο Δήμος, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς. Τώρα βέβαια κάποιοι θα θυμώσουν που το λέω, αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν δεν ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο, δεν θα γινόταν τίποτα. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται όσο και να θυμώνουνε κάποιοι, γιατί όπως λέει και ο λαός μας το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Οι συνεργασίες όταν είναι ειλικρινείς, όταν είναι για το κοινό καλό πραγματικά μπορούμε να κάνουμε αγγέλους μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα στην όμορφη γειτονιά μας εδώ στο Νότιο Αιγαίο, στο Αιγαίο μας, στη Δωδεκάνησο μας, να μιλήσω και για τη δική μου τη γειτονιά η οποία έχει να προσφέρει πάρα πολλά και στην χώρα μας, αλλά και σε όλη τον κόσμο θα έλεγα, με ανθρώπους που κοιτάνε μπροστά, είναι ανοιχτόμυαλοι, δεν φοβούνται να τολμήσουν και να δοκιμάσουν και το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές. Είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν πολλά βραβεία και για αυτό το έργο ξεκινήσαμε τώρα με δύο βραβεία στις 28 Σεπτέμβρη να ένα το πήρε η Τ.Α., το άλλο το πήρε η ΠΝΑΙ”, είπε σχετικά.

Οι δύο διακρίσεις αφορούν τις κατηγορίες Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση των Αποβλήτων και Περιβαλλοντική αριστεία Δημοτικών αρχών. Η εκδήλωση απονομής πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Τα βραβεία παρέλαβαν η Δάφνη Mάντζιου, Project Manager του Just Go Zero Tilos και η Ειρήνη Ψιλοπούλου, Marketing Communications Manager της εταιρείας Polygreen. Στο χαιρετισμό τους, υπογράμμισαν το γεγονός ότι με τη συνεργασία της Polygreen, του Δήμου Τήλου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του project, η Τήλος αποτελεί το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων και το επιτυχημένο της παράδειγμα είναι πλέον έτοιμο για εφαρμογή και σε άλλες κοινότητες.

ΣΤΟ OLYMPIA FORUM Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ

Επιπλέον η κα Καμμά ανέφερε ότι στις 20-22 Οκτωβρίου είναι προσκεκλημένος ο δήμος Τήλου στο Olympia Forum 2022, tο πιο σημαντικό συνέδριο στην Ελλάδα αφιερωμένο στην περιφερειακή διακυβέρνηση και την περιφερειακή ανάπτυξη, “προκειμένου να μιλήσουμε πάλι για την κυκλική οικονομία, για τα έργα που έχει κάνει η Τήλος όχι μόνο σε ενεργειακό, αλλά και στo θέμα των απορριμμάτων, στην κυκλική οικονομία δηλαδή, μετά θα πάμε στην Αρχαία Ολυμπία για το συνέδριο για το Φόρουμ που θα γίνει εκεί“.

Το Olympia Forum III, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 21-22 Οκτωβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.  Πρόκειται για το πιο σημαντικό φόρουμ διαλόγου για την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη από την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια, υψηλόβαθμα στελέχη από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως επίσης και σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας paron.gr, μεταξύ των έως τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών συγκαταλέγονται οι υπουργοί: Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας – Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα. Λίνα Μενδώνη – Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς – Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης  καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιος Πέτσας. Επίσης το παρόν θα δώσουν και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς και Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων Δημάρχων όπου μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι: Κώστας Μπακογιάννης – Αθηναίων, Ekrem İmamoğlu – Κωνσταντινούπολης, Yordanka Fandakova – Σόφιας, Erion Veliaj – Τιράνων, Νίκος Νικολαΐδης – Λεμεσού, Κωνσταντίνος Γιωρκάντζης – Λευκωσίας, Νικόλαος Κομηνέας – Αστυπάλαιας, Μαρία Καμμά- Αλειφέρη – Τήλου.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν επίσης η κα. Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα – η κα. Ελένη Μαριάνου, Secretary General, Conference of Peripheral Maritime Regions, κ. Grammenos Mastrojeni,  Senior Deputy Secretary General Union for the Mediterranean – η κα. Claudia Guzzon, Executive Secretary, Conference of Peripheral Maritime Regions Islands Commission – ο κ. Carsten Rasmussen, Head of Unit, DG for Regional & Urban Policy at European Union και η κα. Karen Maguire, Head of Division, Local Employment, Skills & Social Innovation Division, OECD.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Τέλος, για την πρόσφατη έκθεση της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και την παρουσία του Δήμου Τήλου εκεί , η Δήμαρχος του νησιού σημείωσε: “Εκεί ήμουν όλη την εβδομάδα στο περίπτερο μας που έκανε η Περιφέρεια και ήμασταν και τα τέσσερα τα νησιά εκεί. Πραγματικά ήταν πάρα πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου και όχι μόνο στο δικό μας το περίπτερο της Περιφέρειας μας, αλλά και στα άλλα τα περίπτερα.

Η αναγνωρισιμότητα που είχαμε και εμείς ως νησί, αλλά και η Περιφέρεια γενικά με τα έργα που κάνουμε για το ενεργειακό, για τα περιβαλλοντικά θέματα ήταν εντυπωσιακή, εισέπραξα πολύ μεγάλο θαυμασμό, ενδιαφέρον και είπα ρε παιδί μου χαλάλι ας πούμε η ταλαιπωρία και όλο αυτά που κάνουμε και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι δυνατά και για τα επόμενα”, είπε καταλήγοντας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα