Μαρία Καμπούρη: “Ο Real Voice 99,5 ο πρώτος ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός που ακούγεται στην Αστυπάλαια! Ευχαριστούμε!”

Η επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας, μιλά στον Real Voice για την πρόοδο του καινοτόμου Astypalaia Project

Την ένταξη και της Αστυπάλαιας στο δίκτυο των νησιών που εκπέμπει ο Real Voice 99,5, μετά την Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο και την Πάτμο, χαιρέτισε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση η Μαρία Καμπούρη, επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αστυπάλαιας, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ρ/Σ, δεδομένου του ότι ο Real Voice 99,5 είναι ο πρώτος ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός που από σήμερα εκπέμπει στο νησί των Δωδεκανήσων.

«Ευχαριστούμε τον Real Voice 99,5. Είναι ο πρώτος ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός που ακούγεται στην Αστυπάλαια και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό!» δήλωσε η κα Καμπούρη, καθώς η έναρξη εκπομπής του Real Voice, από την ραδιοσυχνότητα των 99,5, έρχεται να σπάσει την απομόνωση του νησιού, όσον αφορά τα ραδιοφωνικά πράγματα και να δώσει την δυνατότητα της αμφίδρομης ενημέρωσης. Σημειωτέον ότι η ραδιοφωνική κάλυψη της Αστυπάλαιας από τον Real Voice, είναι καθολική, σε κάθε σημείο του νησιού.

Το τέλος της ραδιοφωνικής απομόνωσης  της Αστυπάλαιας από τον real Voice 99,5, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία υλοποιείται στο νησί ένα εξαιρετικά καινοτόμο project βιωσιμότητας και αειφορίας, το Astypalaia Project”, σε συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Κ2, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανότητα των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων να αξιοποιήσουν, κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, που είναι υπερδιπλάσιοι των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το project  «Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» της Αστυπάλαιας, σε συνεργασία τον Όμιλο Volkswagen, έχει στόχο να μετατρέψει το νησί σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας μέσα από την ηλεκτροκίνηση, τις έξυπνες συγκοινωνίες και τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Είναι ένα πρωτοποριακό έργο που επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες. Tα ηλεκτροκίνητα οχήματα, την έξυπνη κινητικότητα, την φόρτιση και ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με στόχο την σταδιακή επίτευξη της ενεργειακής αυτονομίας το νησιού και την αυτόνομη οδήγηση ως μελλοντική επιλογή.

Η κα Καμπούρη μίλησε στον Real Voice για την πρόοδο του project, τον θετκό τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει  την καθημερινότητα του νησιού, με την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και της ειδικής εφαρμογής κινητών τηλεφώνων για την χρήση του, την αποδοχή από του ντόπιους κατοίκους που πλέον εισέρχονται σε μια νέα εποχή, αλλά και από τους επισκέπτες της Αστυπάλαιας. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω της ειδικής εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, έγιναν περισσότερες από 25.000 κλήσεις για χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ακούστε εδώ την Μαρία Καμπούρη:

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Έξυπνο & Βιώσιμο Νησί» αποτελείται από 4 πυλώνες, έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2026, και στόχο τον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε πρότυπο νησί για την ηλεκτροκίνηση, την παραγωγή πράσινης ενέργειας και τις «έξυπνες» μορφές συγκοινωνίας.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την «ηλεκτροκίνηση» και την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Δημοκρατία δημιούργησε το e-astypalea, ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων που απευθύνεται στους μόνιμους κατοίκους του νησιού και προσφέρει αυξημένα οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση των παλιών οχημάτων και την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα αφορά στο σύνολο των ηλεκτρικών οχημάτων ανεξαρτήτως εμπορικής επωνυμίας. Ταυτόχρονα, η Ελληνική Κυβέρνηση με την συνεργασία και την υποστήριξη του Ομίλου Volkswagen εξασφάλισε την αντικατάσταση των Δημοτικών και Δημοσίων οχημάτων του νησιού, όπως της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Δήμου και της πολιτικής Αεροπορίας, με καινούρια ηλεκτρικά.

Ο δεύτερος πυλώνας «Έξυπνη κινητικότητα» θα εξελίξει τα συμβατικά δημόσια μέσα μεταφοράς σε μια υπηρεσία μοιραζόμενων οχημάτων με 100% ηλεκτρικά μίνι-βαν κατά παραγγελία (on-demand). Αυτή θα αποτελείται από ένα αριθμό μικρών και ευέλικτων λεωφορείων τα οποία μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) ή μέσω τηλεφωνικού ραντεβού θα εξυπηρετούν τους πολίτες από το σημείο που βρίσκονται, τις ώρες που αυτοί θα επιλέγουν. Επιπρόσθετα, μέρος του υπάρχοντος δικτύου εποχιακής ενοικίασης οχημάτων θα αλλάξει και θα μετατραπεί σε ένα ευέλικτο δίκτυο οχημάτων διαμοιρασμού (car-sharing). Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα και σκούτερ θα είναι διαθέσιμα σε διάφορους σταθμούς διάσπαρτους σε όλο το νησί. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να τα μισθώσουν βραχυχρόνια (ακόμα και για μία μόνο διαδρομή) και έπειτα να τα αφήσουν για χρήση από τον επόμενο ενδιαφερόμενο. Αυτό θα λειτουργεί σε συνεργασία με τους τοπικούς επιχειρηματίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στόχος εν τελεί των δυο αυτών υπηρεσιών είναι η μείωση του στόλου των ιδιωτικών αυτοκινήτων στο νησί.

Ο τρίτος πυλώνας «Φόρτιση και υποδομή» οδηγεί τη μετάβαση της Αστυπάλαιας στη χρήση καθαρής ενέργειας. Οι υπάρχουσες γεννήτριες ορυκτών καυσίμων παλαιάς τεχνολογίας θα αντικατασταθούν σταδιακά από ένα υβριδικό σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τελευταίας τεχνολογίας. Η Αστυπάλαια θα αποκτήσει πλήρη ενεργειακή επάρκεια χάρη σε αυτό το υβριδικό σύστημα, που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά και μόνο για τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού. Θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση (έως το 2023) θα τοποθετηθεί μια συστοιχία φωτοβολταϊκών πάνελ, που θα καλύπτει το 50% της συνολικής ενεργειακής ζήτησης του νησιού. Στη δεύτερη φάση (έως το 2026) θα προστεθεί πιθανώς μια και μόνο ανεμογεννήτρια μεσαίου μεγέθους, που θα οδηγήσει σε κάλυψη άνω του 80% της συνολικής ενεργειακής ζήτησης. Όλα αυτά θα συνοδεύονται από σύστημα μπαταρίας για αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας. Το πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη ΒΑΠΕ (Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας), εν αντιθέτως μάλιστα δημιουργούνται δικλίδες ασφαλείας κατά της μελλοντικής συνδεσιμότητας του νησιού μέσω καλωδίου με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η Αστυπάλαια θα θεωρείται πλέον ενεργειακά αυτόνομη.

 Ο τέταρτος πυλώνας αφορά την «αυτόνομη οδήγηση» και είναι αυτός που θα υλοποιηθεί χρονικά τελευταίος. Η Ελληνική Δημοκρατία θα συμβάλει ουσιαστικά στην δημιουργία υψηλής ποιότητας οδικής υποδομής, εξαιρετικής σήμανσης και επαρκών δεδομένων σχετικά με την κυκλοφορία και τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να εγγυηθεί ασφαλείς, καθαρές και χωρίς αποκλεισμούς μεταφορές, που τελικά θα οδηγήσουν στην αυτόνομη οδήγηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα