Μάρα Αντωνιάδη στον RV: Εξαιρετική τιμή η παράδοση της σημαίας “EU Mission” στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη μεγαλύτερη Διάσκεψη διεθνούς χαρακτήρα (audio)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επισήμως μέλος της “EU Mission” - Ειδική θεματική για τις δράσεις του Νοτίου Αιγαίου στη Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

Για την 9η Διάσκεψη «Our Ocean Conference», τη μεγαλύτερη σε κλίμακα Διάσκεψη διεθνούς χαρακτήρα, η οποία σηματοδοτεί την προστασία και την ιδιαίτερη φροντίδα της διεθνούς κοινότητας για τους ωκεανούς και τις θάλασσες, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, η Μάρα Αντωνιάδη.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Στην παραπάνω εκδήλωση, την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Μάρα Αντωνιάδη, Πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε. και Εντεταλμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η οποία συμμετείχε στη συζήτηση με το ειδικότερο θέμα «Ευθυγραμμίζοντας μη κερδοσκοπικές και δημόσιες επενδύσεις για τη μετάβαση των νησιών».

Με ολοκληρωμένη παρουσία που περιείχε παραδείγματα, δεσμεύσεις και σχέδιο συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” (OOC-9), που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

“Ήταν μία εξαιρετική οργάνωση και ίσως ήταν η μεγαλύτερη σε κλίμακα διοργάνωση που έχει αναλάβει η χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, είχαμε συμμετοχές περισσότερες από 130 αντιπροσωπείες, από κράτη, από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και από διεθνείς οργανισμούς. Είναι πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα και μας γεννούν προσδοκίες για το μέλλον”, ανέφερε μιλώντας στον σταθμό μας.

Όπως τόνισε, “Η Ελλάδα φιλοξένησε φέτος την διάσκεψη, αναδεικνύοντας την ενεργή συμβολή της στην διαχείριση των διεθνών προκλήσεων γύρω από τη βιωσιμότητα του πλανήτη και την προστασία των θαλασσών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε και στην ανακοίνωση ανάληψης 21 δεσμεύσεων για την προστασία και διαχείριση των ελληνικών θαλασσών και ακτών, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό υλοποίησης άνω των 780 εκατ., επιβεβαιώνοντας ότι η προστασία των θαλασσών και των υδάτων της χώρας αποτελεί μία προτεραιότητα που παίρνει ισότιμα τη θέση της δίπλα στους άλλους εθνικούς στόχους, μεταξύ άλλων με τα δύο θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και το Ιόνιο”.

Επιπλέον η κα Αντωνιάδη τόνισε ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή η παράδοση της σημαίας στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο “EU Mission” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως μία ως μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης των πρωτοπόρων περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως αναγνώριση της πράσινης μετάβασης με τα έργα που έχει να παρουσιάσει η ΠΝΑΙ και αποτελούν πιλότους για να μπορέσουν να αναπαραχθούν και σε άλλες περιοχές”.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ήταν και η μοναδική Περιφέρεια που συμμετείχε υπογραμμίζει με τη συμμετοχή της και το περιεχόμενο αυτής στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference», τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για μια “ελληνική Πολυνησία, πιο πράσινη».

Το “Our Ocean Conference” αποτελεί έναν κορυφαίο διεθνή περιβαλλοντικό θεσμό, που εγκαινιάστηκε το 2014 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των θαλασσών και να “αποσπάσει” δεσμεύσεις από κυβερνήσεις και φορείς της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα