Κόνσολας: Το επόμενο βήμα η προκήρυξη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού για τη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

«Δικαιώνεται μια προσπάθεια ετών, μια διεκδίκηση όλης της τοπικής κοινωνίας. Μπαίνουν οι βάσεις για να καταστεί η Κάλυμνος ένας από τους κεντρικούς πόλους της Ναυτικής Εκπαίδευσης σε συνδυασμό  με την αναβάθμιση και μετεξέλιξη της Σχολής Δυτών», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Άλλωστε, τα δύο αυτά ζητήματα: η λειτουργία της Σχολής Μηχανικών στην Κάλυμνο και ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση της Σχολής Δυτών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, πριν από τέσσερις ημέρες.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει άμεσα, αναφερόμενος:

α) Στην προκήρυξη των θέσεων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού, αλλά και του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού. Σύμφωνα με το Π.Δ. έχουν συσταθεί 8 θέσεις Ε.Π και ΕΔΙΠ και 2 θέσεις Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού.

β) Στη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενταχθεί στη σχετική προκήρυξη και να συνδεθεί με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα