Μάνος Κόνσολας: «Eνίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ και δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο»

Την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Ρόδο αλλά και της αναδιάταξης των δομών του, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι η γεωγραφική έκταση της Ρόδου, επιβάλλει την αναδιοργάνωση των δομών του ΕΚΑΒ , γεγονός που έχει ως προϋπόθεση την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στο νησί.

Τονίζει την ανάγκη στελέχωσης και λειτουργίας Τομέα του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που χωρίζει την περιοχή από την πόλη της Ρόδου.

Επισημαίνει ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης του ΕΚΑΒ, έχει υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη 22 ατόμων , ως μόνιμου προσωπικού προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν δύο ακόμα νέοι τομείς του ΕΚΑΒ στο νησί, με τον έναν να είναι στη Νότια Ρόδο.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει δύο ερωτήματα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

Το πρώτο αφορά τον προγραμματισμό του Υπουργείου αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Το δεύτερο αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης αναφορικά με την πρόταση της διοίκησης του ΕΚΑΒ για τη δημιουργία δύο νέων Τομέων στη Ρόδο, ο ένας εκ των οποίων θα είναι στη Νότια Ρόδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας,

ΘΕΜΑ : «Ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Ρόδο και δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο».

Κύριε Υπουργέ,

Η Ρόδος αποτελεί το μεγαλύτερο νησί στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Η γεωγραφική της έκταση επιβάλλει την αναδιοργάνωση των δομών του ΕΚΑΒ , γεγονός που έχει ως προϋπόθεση την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στο νησί.

Είναι αδήριτη ανάγκη η στελέχωση και λειτουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που χωρίζει την περιοχή από την πόλη της Ρόδου.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ μάλιστα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης του ΕΚΑΒ, έχει υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη 22 ατόμων , ως μόνιμου προσωπικού προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν δύο ακόμα νέοι τομείς του ΕΚΑΒ στο νησί, με τον έναν να είναι στη Νότια Ρόδο.

Επισημαίνεται επίσης ότι στην περιοχή της Νότιας Ρόδου εκτός από τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πόλη, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που συνηγορεί στη στελέχωση και λειτουργία Τομέα του ΕΚΑΒ .

Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες τουριστικές μονάδες , στις οποίες διαμένουν χιλιάδες τουρίστες, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του ΕΚΑΒ στη Ρόδο;

2.Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει την πρόταση της διοίκησης του ΕΚΑΒ για τη δημιουργία δύο νέων Τομέων στη Ρόδο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα