Μάνος Κόνσολας: Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με γιατρούς

«Η παραίτηση των δύο αγροτικών γιατρών και της γενικής ιατρού από το Κέντρο Υγείας Πάτμου, με τα κενά να καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσής του με γιατρούς», τονίζει σε παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, με βάση το οργανόγραμμα, έπρεπε να έχει 11 γιατρούς, ενώ αυτή τη στιγμή, μετά και τις αποσπάσεις δύο γιατρών για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στην Πάτμο, στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου υπηρετούν μόνο πέντε (5) γιατροί.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι είναι δεδομένη η ανάγκη ενίσχυσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με τέσσερις (4) αγροτικούς γιατρούς αλλά και με δύο (2) γιατρούς γενικής ιατρικής προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ουσιαστικά υπάρχουν πέντε γιατροί στη Λέρο, η οποία, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής, εντάσσεται στα 10 πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας με 146 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες ως τουριστικός προορισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα