Μανώλης Κίννας στον RV: Θέλουμε ισχυρές συγκοινωνίες στην Κω, για να γίνεται και το δικό μας έργο ευκολότερο (Audio)

Καλεσμένος στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ράδιο Ταξί Κω κύριος Μανώλης Κίννας συζητώντας για την υπογραφή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.

“Η νέα προκήρυξη που καλύπτει άλλες 15 θέσεις για 6θέσια-9θέσια οχήματα θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα της εξυπηρέτησης του κοινού από πλευράς μας. Ήδη έχουμε στο στόλο μας 7 πολυθέσια οχήματα κι αναμένεται να έχουμε κι άλλα 15, πολλά απ’ τα οποία είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσουν την επόμενη τουριστική περίοδο” μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Κίννας.

Αναφορικά με τα θετικά του εγχειρήματος ο κ. Κίννας δήλωσε τα εξής: “Αυτή η υπηρεσία είναι προτιμότερη απ’ τους επισκέπτες μας, ειδικά για μεγάλες παρέες ή για πελάτες που έχουν πολλές αποσκευές. Έτσι λοιπόν εξυπηρετούνται με ένα ταξί άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν 2 ταξί κάτι που κάνει την προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε ευκολότερη”.

Ιδιαίτερη η αναφορά του κ. Κίννα στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των τοπικών συγκοινωνιών είτε όσον αφορά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είτε την Αστική Συγκοινωνία. “Η εξυπηρέτηση του κοινού που χρειάζεται να μεταφερθεί δεν αφορά μόνο τα ταξί που είναι εποχικά. Πρέπει να ενισχυθούν και οι συγκοινωνίες της Κω και να αναλάβει ο καθένας το κομμάτι που του αναλογεί. Λέγεται ψευδώς οτι οι οδηγοί ταξί δεν επιθυμούμε την ενίσχυση των συγκοινωνιών. Απεναντίας εμείς θέλουμε ισχυρές συγκοινωνίες στην Κω για να γίνεται και το δικό μας έργο ευκολότερο. ‘Εχουμε ζητήσει συναντήσεις με την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ για να βρούμε τη χρυσή τομή. Το μόνο σίγουρο είναι οτι με ένα λεωφορείο τύπου ‘φυσαρμόνικα’ δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό με αποτέλεσμα το κοινό να αναζητά ταξί, κάτι που κάνει το δικό μας έργο δυσκολότερο. Δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι αυτή τη στιγμή με τις αλλαγές που επίκεινται και στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ που ως Νομικό Πρόσωπο περνά στη διοίκηση του Δήμου όπως όλα δείχνουν”. 

Όσον αφορά το καθεστώς συνεργασίας με Δήμο Κω και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για προτάσεις κυκλοφοριακών παρεμβάσεων για την ανάσχεση του κυκλοφοριακού προβλήματος που κατά τους θερινούς μήνες γίνεται εντονότερο, ο κ. Κίννας δήλωσε τα εξής: “Δεν μας έχει καλέσει κάποιος κάποιος απ’ τον Δήμο να γνωμοδοτήσουμε, παρά μόνο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου και συμμετείχαμε σε διαβουλεύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Έχουμε προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα