Μαίρη Τριανταφυλλόπούλου στον RV: Πεσμένες οι αφίξεις του Απριλίου, ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τη συνέχεια – Η εικόνα του νησιού δεν είναι μόνο ζήτημα του Δήμου αλλά και ατομικής ευθύνης

Τα κρασιά της Κω ηγούνται της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Πεσμένες οι αφίξεις του Απριλίου, ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τη συνέχεια. Χρειάζεται να διορθώσουμε πολλά για να κάνουμε το νησί μας έναν θελκτικό προορισμό. Η εικόνα της πόλης, των χωριών, του νησιού γενικότερα δεν είναι μόνο ζήτημα του Δήμου αλλά και ζήτημα ατομικής ευθύνης του καθενός από εμάς. Δεν μπορεί ο καθένας να πηγαίνει και να εναποθέτει ογκώδη αντικείμενα και απορρίματα σε κοινή θέα και να απαιτεί απ’ τον Δήμο να τα απομακρύνει. Πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση.

Καλεσμένη της εκπομπής «RealKos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε η οινοποιός (Κtima Akrani) και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, συζητώντας για το πρόγραμμα «Ανοικτές Πόρτες» των οινοποιείων της Κω το Σαββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαΐου, καθώς και την τουριστική κίνηση του νησιού.

«Νομίζω ότι η Κως πια έχει καθιερωθεί στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όχι μόνο για την ποιότητα των κρασιών της, αλλά και για την ποιότητα των παραπλεύρως παρεχομένων υπηρεσιών που αφορούν τον οίνο. Βρισκόμαστε πολύ ψηλά στην επισκεψιμότητα του οινοτουρισμού, έχουμε αρκετούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον οινοτουρισμό. Η δυνατότητα που δίνουμε είναι πρώτα να γνωρίζουν τους ανθρώπους μας και τις παραδόσεις μας και ύστερα τα προϊόντα μας. Ο τοπικός οίνος παράλληλα με τα άλλα τοπικά προϊόντα, πρωταγωνιστεί στην διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, διαδικασία πολύτιμη για το νησί μας. Ο κόσμος μετά τον COVID έχει ανάγκη πιο ανθρώπινη επαφή και με τον τόπο που επισκέπτεται και με τους ανθρώπους που γνωρίζει και αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μας διαφοροποιεί ως προορισμό», μερικά απ’ όσα δήλωσε η κ. Τριανταφυλλοπούλου.

Ιδιαίτερη η αναφορά της κυρίας Τριανταφυλλοπούλου στην μέχρι στιγμής τουριστική κίνηση της Κω,  καθώς και στην εικόνα του νησιού μας η οποία σε πολλές των περιπτώσεων αντιμετωπίζει προβλήματα: «Υπάρχει μια τάση για μια καλή χρονιά και λίγο καλύτερη από πέρυσι, αλλά για την ώρα καταγράφεται μια πτώση για τον μήνα Απρίλιο. Θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για την εικόνα του νησιού. Έχουμε ζητήματα με τις συγκοινωνίες και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Τα έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και είναι να γίνουν πράγματα γι’ αυτά. Πρέπει όμως να φροντίζουμε όλοι ειδικά για την εικόνα του νησιού, υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε το νησί μας. Δεν μπορεί ο καθένας να πηγαίνει και να εναποθέτει ογκώδη αντικείμενα και απορρίματα σε κοινή θέα και να απαιτεί απ’ τον Δήμο να τα απομακρύνει. Πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα