Μ. Σταματιάδης: Δεν ξεγελάνε πλέον τα επικοινωνιακά κόλπα της δημοτικής αρχής Χάλκης

Επίθεση στη δημοτική αρχή Χάλκης εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο κ. Μιχάλης Σταματιάδης.

Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η δημοτική αρχή συμπληρώνει σε λίγο, τρία χρόνια στην διακυβέρνηση του νησιού και εκτός από τις επικοινωνιακές της δραστηριότητες, δυστυχώς δεν έχει να επιδείξει τίποτε το σημαντικό, σε σχέση με τις βασικές της υποχρεώσεις.

Αναλυτικά αναφέρει:

— Στον τομέα της περισυλλογής των απορριμμάτων, έχει να παρουσιάσει σήμερα το “υπερσύγχρονο σύστημα περισυλλογής τους” (!!) (φαίνεται στην φωτογραφία), και την απαράδεκτη εικόνα του οικισμού της Χάλκης γεμάτου σκουπίδια, κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα και μέχρι σήμερα.

— Στον χώρο της δήθεν ανακύκλωσης, έχει δημιουργηθεί μια τεράστια χωματερή, η οποία συνεχώς και μεγαλώνει, και παρά τις τόσες εκκλήσεις όλων μας, κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, καθώς και την αναφορά μας στην υπηρεσία περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όχι απλώς τίποτε δεν έχει αλλάξει, αλλά συνεχώς και γίνεται η κατάσταση χειρότερη και βρομερότερη.

— Η σπατάλη των οικονομικών πόρων του δήμου και η οικονομική ασυδοσία έχουν φτάσει σε επίπεδο απαράδεκτο, με ένα επιπλέον κραυγαλέο γεγονός σε εξέλιξη, την διασπάθιση των ενοικίων του δήμου και άλλων πόρων, για την χρηματοδότηση υψηλόμισθων στελεχών της νεοσυσταθείσας δημοτικής εταιρείας, που δεν κάνει τίποτε.

— Η αδιαφάνεια, η μυστικοπάθεια και η συσκότιση, ιδιαίτερα σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του δήμου, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ, με βάση και τις τελευταίες ενέργειες του δημάρχου, να μην παραδώσει κανένα παραστατικό της οικονομικής διαχείρισης στους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ζήτησαν, ως γνωστόν, να ενημερωθούν για συγκεκριμένους τομείς της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου.

— Η πρόσφατη ανακοίνωση του δημάρχου σχετικά με την επικείμενη έναρξη των εργασιών για την δεύτερη φάση του βιολογικού σταθμού Χάλκης, με την ασαφή και γενικόλογη περιγραφή του, φανερώνει ότι καμιά βελτίωση από εκείνες που ζητήσαμε δεν έχει υιοθετηθεί, ώστε ο βιολογικός σταθμός της Χάλκης να εκσυγχρονιστεί στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους δύο βιολογικούς σταθμούς που είναι υπό κατασκευή από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Νίσυρο και την Λάρδο, δηλαδή να εκσυγχρονιστεί από δεύτερο βαθμό σε τρίτο, να είναι κλειστού τύπου όλα τα στάδια της επεξεργασίας των λυμάτων, να μη διοχετεύονται τοξικά υγρά απόβλητα στη θάλασσα και να υπάρχει σύστημα μεταποίησης της λυματολάσπης σε χρησιμοποιήσιμη κοπριά.

— Πέρα από τα όσα προβλήματα ποιότητας έχει το δημοτικό νερό της Χάλκης, τις ημέρες του Πάσχα προφανώς από έλλειψη συντήρησης δημιουργήθηκαν στις δεξαμενές μεγάλες τρύπες, από τις οποίες το νερό έτρεχε ποτάμι μέχρι τον οικισμό (φαίνεται στην φωτογραφία), με την δημοτική αρχή για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα του δημοτικού νερού, και ιδίως των προβλημάτων της ποιότητάς του, τα οποία γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χάλκης, να σφυρίζει αδιάφορα.

— Την περίοδο του Πάσχα, όπως και όλο το καλοκαίρι του 2021, όλα τα αυτοκίνητα, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά, έκαναν παρέλαση στην Πιάτσα, με το green island να πιστοποιείται μόνο στην σφαίρα της φαντασίας του δημάρχου Χάλκης.

— Είναι χαρακτηριστικό έλλειψης οράματος και ανικανότητας, το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα που πέρασε, των δύο ετών και οκτώ μηνών διακυβέρνησης, δεν έχει υλοποιηθεί ούτε μία μελέτη νέου έργου από την τωρινή δημοτική αρχή.

Η εικόνα του “υπερσύγχρονου συστήματος περισυλλογής των απορριμμάτων”, το οποίο κατά τα άλλα χειρίζεται ένας εξαιρετικά φιλότιμος, υπέρμετρα εργατικός και καθόλα αξιέπαινος υπάλληλος του Δήμου, αντικατοπτρίζει πλήρως την ετοιμόρροπη κατάσταση του Δήμου Χάλκης το 2022, με παραλυτική, ανήμπορη και διαλυμένη εικόνα της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα