Μ. Ροδίτης στον RV: Κρουαζιερόπλοιο με Τούρκους επισκέπτες παρέκαμψε τις διαδικασίες της βίζας και προκάλεσε το κομφούζιο στο λιμάνι της Ρόδου (audio)

Με πολιτικές πλάτες πέρασαν τη διαδικασία με ταχύτητα φωτός για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, υποστήριξε ο ναυτιλιακός πράκτορας

Μπλόκαρε το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου με την ήδη αυξημένη κίνηση που καταγράφεται λόγω της μεγάλης προσέλευσης Τούρκων τουριστών με την εφαρμογή της βίζας εξπρές, καθώς κατέπλευσε κρουαζιερόπλοιο τουρκικών συμφερόντων, μεταφέροντας επισκέπτες, οι οποίοι είχαν μεν καταθέσει αίτημα χορήγησης βίζας, όχι όμως μέσα στο χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο νόμος εντός 48 ωρών, με αποτέλεσμα, να παρατηρηθεί τεράστια καθυστέρηση στη διεκπεραίωση.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο ναυτιλιακός πράκτορας Μιχάλης Ροδίτης.

Όπως εξήγησε:

Το πιλοτικό μέτρο της βίζας το οποίο εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση ήταν κάτι το οποίο υπήρχε και μέχρι το 2019. Υπήρχε μία σταθερή ροή και μία εμπειρία το πώς γίνεται αυτό το πράγμα και επειδή υπήρχε κακό προηγούμενο αποφασίστηκε ότι για να υπάρχει καλύτερη λειτουργία θα ήταν φρόνιμο σε πρώτη φάση να στελεχωθούν οι διαβατηριακοί έλεγχοι της Ρόδου, της Κω κλπ. και κατόπιν να ξεκινήσει το μέτρο μόνο στα συγκεκριμένα 10 νησιά, να αφορά μόνο τα νησιά αυτά και να έχει να κάνει μόνο με τους επιβάτες που έρχονται με το επιβατικό πλοίο της γραμμής είτε από Μαρμαρίς, Μπόντρουμ, Φετιγιέ προς Ρόδο, Κω και λοιπά.

Στις ευρείες συσκέψεις που έγιναν αποφασίστηκε ότι το πιο σωστό είναι δεν λέμε όχι σε κανέναν, αρκεί 48 ωρες πριν να υποβληθεί πλήρης φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά που είναι πιο απλουστευμένα από ότι ήταν παλαιότερα στο διαβατηριακό έλεγχο για τον πρώτο έλεγχο, ούτως ώστε με το που θα έρθει στο δρομολόγιο του μετά από δύο μέρες, να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου ο κόσμος και να μην έχουμε πρόβλημα και να έρχεται ο τουρισμός.

Είχε αποφασιστεί ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν θα ανοίξουν. Ξαφνικά όμως από το πουθενά, με πολιτικές προφανώς παρεμβάσεις ένα και μοναδικό κρουαζιερόπλοιο το οποίο εκτελεί ένα περίεργο δρομολόγιο από την Ντάτσα στη Ρόδο και άλλα δύο λιμάνια και μετά επιστρέφει στην Τουρκία δραστηριοποιήθηκε με διαδικασίες όχι εξπρές αλλά γρηγορότερες από την ταχύτητα του φωτός. Ξεφορτώνει στο λιμάνι 200 –300 άτομα χωρίς χαρτιά, χωρίς φακέλους, χωρίς δύο μέρες πριν διαδικασίες, τίποτα απολύτως, βρίσκονται μπροστά από τους έξι αστυνομικούς της βάρδιας 250 άτομα χωρίς χαρτιά και πρέπει εκείνη την ώρα να τα ετοιμάσουν συν άλλα 200- 250 άτομα των δρομολογιακών πλοίων της Τουρκίας, η εντολή είναι το κρουαζιερόπλοιο και τα μάτια σας με αποτέλεσμα να κρασάρει το λιμάνι. Εκ των πραγμάτων είναι άνθρωποι οι αστυνομικοί, δεν είναι ρομπότ και το κρουαζιερόπλοιο προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση. Και αυτό το παραμύθι των 46 επιβατών που λένε ότι πήγαν πίσω, συνδέονται και αυτοί με το κρουαζιερόπλοιο. Πήγαν πίσω γιατί δεν είχαν τίποτα στα χέρια τους, ούτε καν δικαιολογητικά. Έχει γίνει το όλο θέμα λάθος.

Δυστυχώς δεν θα προστατευθεί το μέτρο αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και το να ρίχνουν ευθύνες στον διαβατηριακό έλεγχο σε 6-7 άτομα που είναι βάρδια θεωρώ ότι είναι εγκληματικό, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ροδίτης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα