Μ. Παπαβασιλείου στον RV: «Ζωντανά από την ΕΡΤ3 ο Μαραθώνιος της Ρόδου το 2023 και το 2024, στο Nοσοκομείο τα έσοδα» (ΗΧ)

Συμφωνία για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου για δύο ακόμη χρόνια, έκλεισαν οι διοργανωτές, όπως αποκάλυψε στον Real Voice 99.5 η Μαρίετα Παπαβασιλείου.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και «ψυχή» της διοργάνωσης, μιλώντας στην «Ανοιχτή Γραμμή» με την Δέσποινα Κουλούμπρη, τόνισε καταρχάς ότι «ο Μαραθώνιος είναι ένα δρομικό κίνημα. Οι μεγάλες και σοβαρές πόλεις έχουν από ένα Μαραθώνιο και πιστεύω ότι και η Ρόδος ανήκει σε μια από αυτές».

Η πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ανέφερε ακολούθως πως «είναι ένα γεγονός που χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωσή του. Είμαστε φέτος στην 8η χρονιά. Νομίζω ότι πάμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Όπως μου είπε και ο κ. Ασημακόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά έστησε τον Μαραθώνιο Αθηνών, τα πρώτα δέκα χρόνια είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις!».

Όσο για την τηλεοπτική κάλυψη σημείωσε:

«Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που είχαμε ζωντανή μετάδοση του Μαραθωνίου της Ρόδου, κάτι που ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ουσιαστικά ο πρώτος αγώνας πέρα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε επαρχιακό επίπεδο, που μετέδωσε ζωντανά η ΕΡΤ3. Έχουμε κλείσει ζωντανές μεταδόσεις από την ΕΡΤ3 για το 2023 και για το 2024 και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό! Είναι διαφήμιση για το νησί, γιατί πέρα από τον Μαραθώνιο διαφημίζονται και κάποιες ομορφιές της Ρόδου. Πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη διαφήμιση».

Εξάλλου η κα Παπαβασιλείου υπογράμμισε το κύρος που έχει αποκτήσει η διοργάνωση:

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι πιστοποιημένος παγκόσμια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο που πέτυχες εδώ και να τρέξεις στη Νέα Υόρκη μετά. Δεν είναι ένας αγώνας που απλώς τρέχεις. Αυτό έχει κάνει τον αγώνα να έχει ένα ιδιαίτερο κύρος και αυτό ουσιαστικά έκανε την ΕΡΤ3 να μας πλησιάσει και να κλείσουμε αυτή τη συμφωνία».

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε ότι τα έσοδα θα πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου: «Η διοργάνωση είναι μη κερδοσκοπική. Τα πρώτα χρόνια δεν έβγαζε χρήματα, τώρα άρχισε και βγάζει. Ό,τι χρήματα βγάλει πηγαίνουν σε κοινωφελή σκοπό, φέτος όπως και πέρσι θα πάνε στο νοσοκομείο Ρόδου. Αυτό το έχουν αγκαλιάσει όλοι οι φορείς και η Περιφέρεια που είναι συνδιοργανώτρια, ο Δήμος Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Όλοι βοηθάνε και πραγματικά χωρίς την βοήθεια τους δεν θα μπορούσε να γίνει αυτός ο αγώνας».

Τέλος η κα Παπαβασιλείου υποστήριξε ότι αποτελεί και τονωτική ένεση για την αγορά του νησιού: «Ο σκοπός του Μαραθωνίου είναι να ξεκινάει αρχή της τουριστικής περιόδου, φέτος πήγαμε λίγο πιο πίσω γιατί δεν βόλευε με το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα. Φέτος γίνεται 30 Απριλίου, αλλά συνήθως το ξεκινάμε αρχές Απριλίου και είναι μια τονωτική ένεση και για τα ξενοδοχεία και για τα εστιατόρια και γενικώς για την αγορά της Ρόδου».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα