Μ. Μαρκόπουλος: Πολύ παραγωγική η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο (ΗΧ)

Στις δυσκολίες για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων, τονίζοντας ότι χρειάζονται γενναία κίνητρα για να αντέξουν οι αεροπορικές εταιρίες και οι επιχειρήσεις

Άκρως εποικοδομητική και παραγωγική χαρακτήρισε μιλώντας στον Real Voice 99.5 την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο Πρόεδρός της Μανώλης Μαρκόπουλος.

της Νατάσας Παμπρή

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Γιάννη Μηνατσή ο κ. Μαρκόπουλος, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι  “ήταν μία πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση, διότι περίπου για δυόμισι ώρες συζητήσαμε θέματα που αφορούν όχι μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά και γενικά θέματα της περιοχής μας, κυρίως υποδομών, θέματα που άπτονται γενικά αρμοδιοτήτων του Περιφερειάρχη, αρχίζουμε σιγά-σιγά να κάνουμε προγραμματισμό για τις επόμενες χρονιές, θα πρέπει να δούμε λίγο πιο μπροστά. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Περιφερειάρχη αρκετά θέματα, όπως έχουν να κάνουν με υποδομές, με οδικό δίκτυο, διαφήμισης του προορισμού, με θέματα που έχουν να κάνουν με χρηματοδοτήσεις, με ανανεώσιμες πηγές κλπ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης είναι πολύ κοντά με στελέχη της κυβέρνησης, οπότε μπορεί και να επηρεάσει πάντα προς όφελός του προορισμού και προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, και είναι ευλογία να έχεις τόσο χρόνο μαζί του για να αναλύσεις κάποια θέματα”.

Κατά τη σύσκεψη, που εκτυλίχθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, δεδομένης και της εντυπωσιακής εξέλιξης της τουριστικής περιόδου, αναλύθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις  και εκδηλώθηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας σε ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης όλων των προκλήσεων της περιόδου.

Ερωτηθείς για το θέμα της επέκτασης της φετινής σεζόν και αν συζητήθηκε σε αυτή την συνάντηση με τον κ. Χατζημάρκο, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε:

“Όχι δεν ασχοληθήκαμε με αυτό το κομμάτι, διότι ασχολείται κυρίως η κεντρική κυβέρνηση, κατά την άποψη αρκετών Ενώσεων ξενοδόχων και της δικής μας όχι με τον τρόπο που θα έπρεπε δηλαδή θα έπρεπε να γίνει λίγο πιο οργανωμένα και όχι απλά στη συγκυρία που έχουμε αυτή τη στιγμή της αύξησης του κόστους θέρμανσης των νοικοκυριών της Βορείου Ευρώπης. Ναι μεν τώρα υπάρχει αυτή η συγκυρία, αλλά νομίζω ότι ένα μότο ελάτε εδώ που θα ξεχειμωνιάσετε πιο φθηνά δεν νομίζω ότι είναι στη σωστή αντιμετώπιση της επιμήκυνσης.

Επίσης επί της ουσίας δεν έχουμε δει κάποιο κάποιο συγκεκριμένο πλάνο που να έχει να κάνει με κίνητρα και για τις αεροπορικές εταιρείες και για τις επιχειρήσεις του προορισμού, ώστε να αντέξουν ένα τέτοιο κόστος. Όταν έχουμε δει μια εκτίναξη του λειτουργικού κόστους φέτος, την οποία στο σύνολό της την απορρόφησαν οι ξενοδοχειακές μονάδες, διότι ήμασταν οι μόνοι που δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τιμοκατάλογο, έτσι χαριτολογώντας μου έλεγε μία συνεργάτης μου που ασχολείται με γραφικές τέχνες ότι υπήρχαν εστιατόρια και καλά κάνανε που άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους τέσσερις φορές. Το ξενοδοχείο μου θα αλλάξει πρώτη φορά τιμοκατάλογο του χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τόσο εύκολο να πεις ότι θα μείνω ανοιχτός και το Νοέμβριο όταν υπάρχει μία ενέργεια που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι τιμή θα έχει, όταν υπάρχει μία αύξηση και στο εργατικό κόστος και σε όλες τις πρώτες ύλες, δεν είναι τόσο εύκολο να πάρεις τέτοιες αποφάσεις. Και περιμένουμε να υπάρχουν και κίνητρα, για να μπορούμε να συζητάμε για επιμήκυνση σεζόν για συγκεκριμένα πράγματα. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές, τα γνωρίζει κυβέρνηση και κατά την άποψή μου ο κ. Κικίλιας δεν αντιμετωπίζει πολύ σωστά το θέμα για αυτό δεν βλέπω να τον ακολουθεί σε αυτή τη ρητορική και η τοπική ηγεσία”, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΕΞΡ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα