Μ. Μαρκόπουλος: Χρειάζεται πολιτική βούληση για τα ζητήματα της αγοράς εργασίας, βραχυχρόνιας μίσθωσης και ενίσχυσης των Τουριστικών Σχολών

Τα ζητήματα με την αγορά εργασίας, την βραχυχρόνια μίσθωση και την ενίσχυση των Τουριστικών Σχολών, έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, όπως τόνισε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για τα καίρια αυτά θέματα.

Μάλιστα ως προς το σοβαρό πρόβλημα των χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας που είχαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τη φετινή τουριστική σεζόν και την αγωνιώδη αναζήτηση προσωπικού, ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε ενδεικτικά στο γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2022 στη Ρόδο ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ 7.500 άνεργοι. Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, ο αριθμός είναι πλασματικός, αφού σε πολλές περιπτώσεις “οργίαζε” η μαύρη εργασία, με άτομα που εργάζονταν ανασφάλιστα, λαμβάνοντας το επίδομα ανεργίας.

“Θα πρέπει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα, επιμένω ότι χρειάζεται πολιτική βούληση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΞΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα