Μ. Κόνσολας: «Σε τροχιά επίλυσης το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου της Ρόδου»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας ανέλαβε πρωτοβουλία αναδεικνύοντας τον παραλογισμό σύμφωνα με τον οποίο το ακίνητο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το νοσοκομείο Ρόδου ανήκει στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της δεκαετίας του 50.

Ο παραλογισμός αυτός δημιουργεί προβλήματα στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων, είτε στην υλοποίηση έργων για την ενίσχυση των υποδομών του νοσοκομείου ή για την αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο Μάνος Κόνσολας , που ανέδειξε το θέμα καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή στον Υπουργό Υγείας, πρότεινε την άμεση κατάθεση συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου , που ανήκει στην κτηματολογική μερίδα 366 γαιών Ρόδου, η οποία περιήλθε στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, παραχωρείται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου, πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα.

Με την απάντηση του Υπουργού Υγείας προς τον κ. Κόνσολα, γίνεται το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, συστήνεται κοινή ομάδα εργασίας από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες που ανήκουν στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας προκειμένου να προχωρήσει η διόρθωση στο Κτηματολόγιο της σχετικής εγγραφής για το ακίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα