Μ. Κόνσολας: H Ισχυρή Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει τη θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής

«Από τον Ιούλιο του 2019, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε φωνή στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής της, ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Η θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, στηρίχθηκε στην πρόταση και στην πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Η αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας για την χαλάρωση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων με την εξαίρεση των δαπανών για την άμυνα από τον υπολογισμό του ελλείμματος, ήταν μια διαχρονική διεκδίκηση της Ελλάδας.
Έγινε, όμως, πράξη, χάρη στη διαπραγμάτευση που έγινε από τη δική μας κυβέρνηση, χάρη στο κύρος και στην αξιοπιστία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε ως νέο στόχο και ως την επόμενη εθνική διεκδίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής.

Ανέφερε ότι οι νησιωτικές περιοχές πρέπει να αντιμετωπίζονται διακριτά και ως ειδική κατηγορία από την Πολιτική Συνοχής, τονίζοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια αυτόνομη ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική με ενιαία χαρακτηριστικά, ακόμα και στο φορολογικό πεδίο.
Επεσήμανε ότι πρώτο βήμα έγινε με την ψήφιση της οδηγίας που κατοχυρώνει το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, πλην της Κρήτης, συντελεστές έως 30% χαμηλότερους από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση που είχε καταθέσει στην Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τη δημιουργία και χρηματοδότηση ενός νέου Περιφερειακού Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. που θα ενοποιήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία που υπάρχουν σήμερα.
Η πρόταση αυτή, θα σημαίνει περισσότερους πόρους για τα νησιά μας, πιο ευέλικτες διαδικασίες και στοχευμένη χρηματοδότηση σε συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες δράσεις περιφερειακής ανάπτυξης που συνδέονται με την βιωσιμότητα και την αειφορία.

«Η Ισχυρή Ελλάδα μπορεί να έχει φωνή στην Ευρώπη.
Η Ισχυρή Ελλάδα μπορεί να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες στην Ευρώπη.
Για αυτό και στις 9 Ιουνίου δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος.
Οι Ευρωεκλογές είναι η επόμενη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε.
Γιατί η Νέα Δημοκρατία ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει», κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του ο Μάνος Κόνσολας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα