Μ. Κόνσολας: «Δικαίωση των προσπαθειών μας η επανεκτίμηση, από την αρχή, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κάρπαθο»

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εδώ και τρία χρόνια, ήταν ο μόνος που είχε αναδείξει την ανάγκη αποκατάστασης των αδικιών και των στρεβλώσεων που είχε δημιουργήσει το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κάρπαθο.

Το πρώτο βήμα έγινε με διάταξη που ήρθε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλουν ενστάσεις και να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τη μεθοδολογία, αλλά και τα κριτήρια που εφάρμοσαν οι εκτιμητές για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών στην Κάρπαθο, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτή την ένσταση για την Κάρπαθο και πλέον θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για την επανεκτίμηση των τιμών ζώνης για τα ακίνητα στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα