Λύθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου Ρόδου με παρέμβαση Γεωργιάδη, μετά τις πιέσεις του Γ. Χατζημάρκου

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, για τα αντανακλαστικά του, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Λύθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και τις πιέσεις που άσκησε ώστε να δοθεί λύση, ο οποίος και ευχαριστεί τον υπουργό Υγείας για τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Με το άρθρο 38 του Ν.5102/2024 το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου λύθηκε!

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου ο κ. Χατζημάρκος είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με κύριο θέμα τη δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ένα κρίσιμο ζήτημα για την τοπική κοινωνία, για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δεσμευτεί να το χρηματοδοτήσει και να το κατασκευάσει.

Σημειώνεται ότι το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο έχει τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχει θέσει συνολικά τον τομέα της Υγείας, κατά συνέπεια, το ζήτημα αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά και στην ατζέντα του Υπουργού Υγείας.

Στην τότε συνάντηση Χατζημάρκου-Γεωργιάδη συζητήθηκε η αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει στην πορεία υλοποίησης του έργου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης για την ανέγερσή του, εκφράζοντας ο Περιφερειάρχης την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Υγείας και την βεβαιότητα ότι το έργο αυτό θα «ξεκολλήσει» και θα υλοποιηθεί.

«Το Ακτινοθεραπευτικό, έχουμε δεσμευθεί ως Περιφέρεια, σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο ο ίδιος έθεσε υψηλή προτεραιότητα, και το Υπουργείο Υγείας, να το χρηματοδοτήσουμε και να το κατασκευάσουμε. ένα από τα προβλήματα στην πορεία αυτή είναι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης στην οποία έχει ανεγερθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η γη αυτή, Κτηματολογικά ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας. Επειδή η οικοδομική άδεια (τώρα έχουν οικοδομική άδεια τα δημόσια έργα) για το Ακτινοθεραπευτικό, εκδίδεται στο όνομα του ιδιοκτήτη της γης, πρέπει να δώσουμε λύση σε αυτό το ζήτημα”, δήλωνε στις 19 Ιανουαρίου ο κ. Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος σήμερα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρει:

Πέρασαν δεκαετίες μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Έπρεπε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την ανέγερση Ακτινοθεραπευτικού και να αρχίσουμε να κτυπάμε ένα-ένα τα προβλήματα στην πορεία υλοποίησης του. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που εμπιστεύθηκε την Περιφέρεια μας στην ανάθεση υλοποίησης αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού έργου, λειτούργησε ως το έναυσμα μίας πορείας υπερπήδησης όλων των εμποδίων. Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, για τα αντανακλαστικά του.

Οταν τον επισκέφθηκα, αρχές του χρόνου, και του εξήγησα οτι δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια γιατί το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ανήκει σε άλλο Υπουργείο και ουδέποτε μεταβιβάστηκε, μου απάντησε οτι θα το λύσει με το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα πήγαινε στην Βουλή. Και το έκανε.
Ναι, τώρα βγαίνουν και άδειες στα έργα που υλοποιούμε. Τι ωραία εποχή πρέπει να ήταν αυτή που οι “τοπικοί άρχοντες” έκτιζαν όπου ήθελαν, όπως ήθελαν, ο,τι ήθελαν. Και τώρα μας χρονομετρούν.

Δεν ζηλεύω εκείνη την εποχή, δεν με τρομάζει η δουλειά της αδειοδότησης των έργων, η χώρα είχε ανάγκη να γυρίσει σελίδα και να περάσει απο την εποχή της “μαγκιάς” στην ζωή με τάξη και κανόνες και μέσα σε αυτό το νέο διοικητικό περιβάλλον έχουμε γεμίσει εργοτάξια τα νησιά μας.

Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε ανάγκη την εποχή της ασυλίας και της αταξίας για να παράξουμε έργο. Απο σχολεία μέχρι δρόμους και λιμάνια, σήμερα μόνο η αδειοδότηση και η δημοπράτηση τους διαρκεί διπλάσιο χρόνο απο όσο ήθελαν κάποτε για την κατασκευή τους. Επρεπε να τελειώσει αυτό και ορθά άλλαξε, γιατί η ζωή με κανόνες είναι η βάση κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Αυτή την ζωή και αυτή την πολιτική επιλέγουμε να υπηρετούμε.
Ναι, επιλογή είναι ✌️

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα