Λέκκας για Ρόδο: Ευάλωτη σε πλημμύρες και κατολισθήσεις μετά τις καταστροφικές φωτιές (video)

«Η περιοχή εδώ είναι ευάλωτη, η έκθεσή της είναι φοβερή στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Το ζητούμενο είναι πότε θα έρθουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Αντιμέτωπες με πλημμύρες, κατολισθήσεις και διάβρωση του εδάφους θα βρεθούν οι πληγείσες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου περιοχές της Ρόδου, προειδοποίησε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στη Ρόδο επισήμανε ότι πλέον τίθενται νέα δεδομένα με την καμένη έκταση την οποία αποστραγγίζουν οι τέσσερις μεγάλοι ποταμοί του νησιού που εκβάλλουν κάτω σε κατοικημένες περιοχές και τους οποίους θα πρέπει να προσέξουν οι αρμόδιοι ιδιαίτερα.

«Πρέπει να βιαστούμε. Η περιοχή εδώ είναι ευάλωτη, η έκθεσή της είναι φοβερή στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Το ζητούμενο είναι πότε θα έρθουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όταν έρθουν, σίγουρα θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε ο ίδιος.

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να γίνει άμεσα είναι η επανεκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου. Στο Μακαρύ ποταμό είχαμε την απώλεια πέντε Αυστριακών τουριστών το 1993, σε τουριστική περίοδο. Κάνω έκκληση να γίνουν αμέσως. Δυστυχώς όμως πολλές φορές εμπλεκόμαστε στη γραφειοκρατία, η οποία παραπέμπει σε χρονικές περιόδους πάρα πολύ μεγάλες, μέσα στις οποίες μπορούν να εκδηλωθούν ιδιαίτερα φαινόμενα» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα