Λ. Πέντες στον RV για το ακτοπλοϊκό: “Να σταματήσει ο λαϊκισμός και η μιζέρια που μας έχει οδηγήσει σε άσχημα κατατόπια” (audio)

Στην Πάτμο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας στην ιστορία του νησιού, δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού

Τη δική του άποψη για το ζήτημα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί από ορισμένους κύκλους μέσω…Facebook, για κομματική εκμετάλλευση, μετά την προσωρινή δρομολόγηση του πλοίου “Πρέβελης” στα Δωδεκάνησα – μέχρι τις 26 Μαΐου- λόγω του υποχρεωτικού δεξαμενισμού των πλοίων της Blue Star, κατέθεσε ο Δήμαρχος της Πάτμου Λευτέρης Πέντες, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Πέντες έκανε λόγο για λαϊκισμό ορισμένων που και στο παρελθόν “μας οδήγησε σε άσχημα κατατόπια. Είναι γεγονός ότι η μίζερη πολιτική μας πήγε πολύ πίσω”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πάτμου πρόσθεσε ότι “Ως εκπρόσωπος της Πάτμου και ως νέος αυτοδιοικητικός βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ρεαλιστές. Αυτό είναι μία προσωρινή λύση. Ασφαλώς κι αν επρόκειτο για μόνιμη λύση, φυσικά και θα αντιδρούσαμε.

Ο λαϊκισμός μας έχει οδηγήσει σε άσχημα κατατόπια. Επειδή έχω ενημερωθεί από την Attica Group, η οποία έχει βάλει πλάτη στα νησιά μας, αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, με κατανόηση, για τα 4 δρομολόγια που θα χρειασθεί να μείνει εκτός το πλοίο της εταιρίας για δεξαμενισμό, σε μία προσωρινή λύση. Επειδή έχουμε κοντή μνήμη, θεωρώ ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο υπερβολικοί, να αξιολογούμε τις συνθήκες και τα δεδομένα. H Attica Group, έχει φέρει μία ποιοτική αναβάθμιση στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι εμείς δεν έχουμε και αεροδρόμιο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το τι συνέβη στη χώρα μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια (πανδημία κλπ). Χωρίς λαϊκισμούς, ο κόσμος περιμένει την τοποθέτησή μας, δεν πρέπει να τον οδηγούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Κι επειδή όλοι αξιολογούνται, στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Για τέσσερα δρομολόγια, αξίζει κι εμείς να βάλουμε πλάτη στην εταιρία.

Υπάρχει μία αναπτυξιακή πορεία για τα νησιά μας και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία του Α’ με τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχω συμμάχους σε κάθε επίπεδο. Και όχι μόνο στο επίπεδο των έργων υποδομής, αλλά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, στην αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών για τους επισκέπτες μας κλπ. Είναι γεγονός ότι η μίζερη πολιτική μας πήγε πολύ πίσω.

Ενδεικτικό της καλής συνεργασίας και της “συμμαχίας” του Δήμου Πάτμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι η συντήρηση  του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού που υλοποιεί η Περιφέρεια , ύψους 1.850.000 ευρώ, το οποίο, μαζί με τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος στο δημοτικό οδικό δίκτυο με επίβλεψη και τεχνική υποστήριξη από την Περιφέρεια, είναι – όπως τόνισε ο δήμαρχος, η μεγαλύτερη οδική παρέμβαση στην ιστορία του νησιού.

Ακούστε τον εδώ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα