Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Κρανίου τόπος το δάσος των Λαέρμων (εικόνες & video)

Σε κρανίου τόπο έχει μετατραπεί το άλλοτε πανέμορφο δάσος των Λαέρμων, από τις μανιασμένες φλόγες της καταστροφικής πυρκαγιάς που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

της Νατάσας Παμπρή

Ακόμη και τα δέντρα που παραμένουν “όρθια” είναι καμμένοι κορμοί που οι φλόγες σιγοσβήνουν ότι απέμεινε, αποτεφρώνοντας τον μοναδικό δασικό πλούτο της περιοχής.

Παντού μυρίζει καμένο, στάχτη και αποκαΐδια…Θλίψη και πόνος στα πρόσωπα όλων των κατοίκων του χωριού που αδυνατούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί στο χωριό τους, μετά και τη μεγάλη φωτιά του 2008.

Εικόνες που προκαλούν γροθιά στο στομάχι, αφού καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και γεωργικών καλλιεργειών, αλλά ευτυχώς σώθηκε ο οικισμός του χωριού που κινδύνευσε, παρότι οι πύρινες γλώσσες “έγλειψαν” τις αυλές αρκετών σπιτιών.

Από την Επαρχιακή οδό που συνδέει τη Λάρδο με τα Λάερμα είναι το σχετικό video που ακολουθεί και φαίνεται το καμένο δάσος, όπως καμένες είναι πλέον και όλες οι εκτάσεις γύρω από το Φράγμα Γαδουρά και στο δρόμο που συνδέει τα Λάερμα με τα Απόλλωνα.

 

Χθες για μία ακόμη ημέρα η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα προς την Ιερά Μονή Θάρρι στα Λάερμα, όταν η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε στην περιοχή Ψαρόκαμπος μεταξύ Ασκληπειού -Λαέρμων προς το μοναστήρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα