Κώστας Ζήφος στον RV: Σημαντικός ο αριθμός των επενδύσεων στην Κω από το Leader- H δημόσια διαβούλευση, βασικό στοιχείο της λειτουργίας της ΑΝΔΩ

Ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου, απαντά στον Κώστα Καΐσερλη

Πλήρη άγνοια για την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΝΔΩ ΑΕ , τον τρόπο λειτουργία της αλλά και τη σημαντική συμβολή της στην δημιουργία επενδύσεων στο νησί της Κω, μέσω των προγραμμάτων Leader που διαχειρίζεται, επέδειξε o τέως δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Κω, Κώστας Καΐσερλης, όπως σαφώς προκύπτει από τις δηλώσεις του Διευθυντή της Αναπτυξιακής, Κώστα Ζήφο, στο Πρωινό Xpress του Real Voice, με την Ρένα Παυλάκη.

Ο Κώστας Καΐσερλης, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή, χρησιμοποίησε την ΑΝΔΩ, το ΕΒΕΔ και το Leader, για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η Κως απουσιάζει από το πρόγραμμα και ότι δεν υφίσταται δημοκρατικός προγραμματισμός που να λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Έδωσε μάλιστα τοπικιστική χροιά στην τοποθέτησή του, λέγοντας ότι πρόκειται για “υπηρεσίες στη Ρόδο” και ότι “μας έχουν γραμμένους”!

Ο κ. Ζήφος διέψευσε τον Κώστα Καΐσερλη λέγοντας ότι το πρόγραμμα Leader στηρίζεται στον δημοκρατικό προγραμματισμό και στην δημόσια διαβούλευση, η οποία γίνεται κάθε φορά, κατά την κατάρτιση του προγράμματος, με επιτόπιες ενημερωτικές επισκέψεις κλιμακίου της ΑΝΔΩ στα νησιά, όπου σε ανοιχτές σε όλη την τοπική κοινωνία ενημερωτικές εκδηλώσεις, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς αλλά και κάθε   ιδιώτης που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτηθεί η επένδυσή του.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας  είναι που έχει κάνει το Leader ένα πολύ δημοφιλές πρόγραμμα για τις ΜμΕ και έχει καταστήσει την ΑΝΔΩ μια από τις πλέον επιτυχημένες Αναπτυξιακές Εταιρείες στην χώρα, που καταφέρνει πάντα να διπλασιάζει τους αρχικά προβλεπόμενους πόρους, σε επενδύσεις που πιάνουν τόπο και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των νησιωτικών κοινωνιών και στη συγκράτηση του πληθυσμού τους.

Ο κ. Ζήφος είπε ακόμη ότι μέτοχος της ΑΝΔΩ είναι και ο Δήμος Κω και ότι στο νησί υπάρχει μεγάλος αριθμός επενδύσεων που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Leader τα τελευταία χρόνια.

Σημείωσε δε ότι η δημόσια διαβούλευση για το νέο Leader που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε από την Κω και την Κάλυμνο.

Ακούστε τον εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα