Κοσμοσυρροή αναμένεται στο Καστελλόριζο τις ημέρες του Πάσχα

Τον Σεπτέμβρη τα θυρανοίξια του Άη Γιώργη του Σαντραπέ, μετά από έναν αιώνα

10-15 Ιουλίου διοργανώνεται στο νησί θερινό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το κορυφαίο στον κόσμο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για τον Πολιτισμό και τα μέσα ενημέρωσης.

Στο Καστελλόριζο σήμερα 40 μαθητές από Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης

 

Της Νατάσας Παμπρή

Εξαιρετικές είναι οι κρατήσεις για τις άγιες ημέρες του Πάσχα στο ακριτικό Καστελλόριζο, όπως δήλωσε στον Real Voice ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης Στράτος Αμύγδαλος.

Επιπλέον το δρομολόγιο της Blue Star Ferries που θα αναχωρήσει από τη Ρόδο Μεγάλη Παρασκευή θα παραμείνει στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου μέχρι και τη Λαμπρή Δευτέρα, για τους επιβάτες που επιθυμούν να παραμείνουν εντός του πλοίου σε καμπίνες και να γευματίσουν/δειπνήσουν στα εστιατόριά του.

“Επειδή το νησί τα τελευταία χρόνια το επιλέγουν πολλοί επισκέπτες για το Πάσχα και κατακλύζεται από κόσμο, αλλά τα δωμάτια που διαθέτει το νησί είναι σε περιορισμένο αριθμό, το πλοίο παραμένει ελλιμενισμένο στο Καστελλόριζο τα τελευταία χρόνια για το τριήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή κι έτσι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να μένει εντός”, ανέφερε ο κ. Αμύγδαλος. Ήδη ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων και των επιχειρήσεων για να υποδεχθούν τον κόσμο, ενώ ο κ. Αμύγδαλος συνέστησε σε όσους σκέφτονται να επισκεφθούν το νησί για την πασχαλινή τους απόδραση να φροντίσουν έγκαιρα για την κράτηση των δωματίων.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Αμύγδαλος, σήμερα θα επισκεφθούν το Καστελλόριζο 40 μαθητές από Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, για εκπαιδευτική εκδρομή.

Αναφορικά με την τουριστική σεζόν ο κ. Αμύγδαλος τόνισε ότι πέρσι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το νησί, όπως και για όλη την Ελλάδα, ενώ πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για φέτος που προβλέπεται να είναι εξαιρετική τουριστική χρονιά. Ήδη ξεκίνησαν οι κρατήσεις, όπως επίσης πραγματοποιήθηκαν και δύο δρομολόγια από τη γείτονα χώρα, μεταφέροντας στη Μεγίστη 70 και 50 επισκέπτες αντίστοιχα. “Πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά, αφού φθάσαμε μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου, το ίδιο και ακόμη καλύτερα πιστεύουμε για φέτος”, είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον το διάστημα 10-15 Ιουλίου συνδιοργανώνεται στο νησί ένα θερινό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το κορυφαίο στον κόσμο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για τον Πολιτισμό και τα μέσα ενημέρωσης.

Ακόμη, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα οδοποιίας που έγιναν στο νησί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετατρέποντας σε καινούργιο το οδικό δίκτυο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αμύγδαλος ανέφερε ότι τα θυρανοίξια στο ναό του Άη Γιώργη θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, μετά από 107 (!) ολόκληρα χρόνια που δεν λειτουργεί και θα γίνει σχετική εκδήλωση όπου θα κληθούν να παραστούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην αποκατάσταση κι επαναλειτουργία της εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα