Κως: Συνεχίζεται η ανάπλαση στο Τιγκάκι – Κλείνει ο δρόμος από την πλατεία προς την Αλυκή

Επανεκκίνηση αύριο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, για το έργο ανάπλασης στο Τιγκάκι. Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του τμήματος από την πλατεία έως την ταβέρνα «ΠΛΩΡΗ». Ο δρόμος από την πλατεία προς την αλυκή θα παραμείνει κλειστός για την εκτέλεση των εργασιών.

Πρόκειται για τη συνέχεια του έργου που ξεκίνησε πέρυσι και ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του, ενώ διακόπηκε προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις τοπικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου δείχνουν ότι το έργο έτυχε αποδοχής από επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής, αφού συνέβαλλε καθοριστικά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού και στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το έργο με τίτλο «Πλήρης ανάπλαση κεντρικής οδού οικισμού Τιγκακίου (από ξενοδοχείο ‘ΤΡΟΠΙΚΑΛ ΣΟΛ’ έως ταβέρνα ‘ΠΛΩΡΗ’)» σχεδιάστηκε με την υπ΄αριθμό μελέτη 22/2020 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 756.000€ και τελικό κόστος 410.115,41€.

Επιπλέον, ο Δήμος Κω κάλυψε τη δαπάνη υπογείωσης των δικτύων ηλεκτροδότησης, έργο που συγχρηματοδοτήθηκε και από το ΔΕΔΔΗΕ.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης, όπως καθαίρεση των υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, με ράμπες και ειδικές πλάκες για εξυπηρέτηση ΑμεΑ, κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων, δημιουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών ιστών καθώς και τοποθέτηση και εγκατάσταση ενός αποχετευτικού δικτύου.

Η επίστρωση του χώρου, στην πλατεία Τιγκακίου και στο τμήμα του δρόμου έως την ταβέρνα «ΠΛΩΡΗ», θα γίνει με φυσική πέτρα χρώματος σκούρου γκρι και με κυβόλιθους από γρανίτη χρώματος ανοιχτού γκρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο διέπεται από τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο πνοής που υλοποιεί ο Δήμος Κω, σε μία σημαντική τουριστική περιοχή του νησιού μας, η ανάπλαση της οποίας συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα