Κως: Στον εισαγγελέα οι γονείς του βρέφους – Έρευνα σε κινητό και υπολογιστή για παιδική πορνογραφία

Πληροφορίες πως βρέθηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του πατέρα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κω από τον θάνατο του ενός έτους βρέφους, με τους γονείς του, 20 και 21 ετών να περνούν το κατώφλι του εισαγγελέα με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου.

Η ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε πως το παιδί πέθανε από απόφραξη αεροφόρων οδών από την σίτιση και συγκεκριμένα φαίνεται πως πνίγηκε από τηγανιτή πατάτα, ενώ δεν υπάρχει πόρισμα πως το παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά, όπως υποπτεύονταν οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι για αυτό το λόγο κάλεσαν και την αστυνομία.

Πληροφορίες πως βρέθηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του πατέρα

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές πως ο πατέρας του βρέφους στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για παιδική πορνογραφία και για αυτό η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τόσο το κινητό όσο και τον υπολογιστή του 21χρονου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν ίχνη σχετικής αναζήτησης τέτοιου αποτρόπαιου υλικού.

«Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό»

Παράλληλα, ο Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω μίλησε στο Action24 για τα όσα έγιναν όταν ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ από γείτονες για το μωρό.

Όπως λέει: «το μωράκι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό. Το παιδί είχε φάει το φαγητό του και αυτό το έπνιξε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Οι διασώστες το έβαλαν στο ασθενοφόρο και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Οι γιατροί εξακολούθησαν να κάνουν την διαδικασία της ανάνηψης, ωστόσο ούτε αυτοί κατάφεραν να αναστρέψουν τη διαδικασία».

Τι ερμηνεία έδωσε ο ιατροδικαστής για τα σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση

Για τα σημάδια κακοποίησης που εντόπισαν οι γιατροί, ο κ. Χρυσόπουλος αναφέρει: «Οι γιατροί συντετριμμένοι που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι, προετοίμαζαν το παιδί για το νεκροτομείο και παρατήρησαν κάποια σημάδια στο σωματάκι του. Αυτά παρέπεμπαν σε κακοποίηση και οι γιατροί κάλεσαν την ασφάλεια. Η ασφάλεια επιβεβαίωσε την υποψία των γιατρών και μάλιστα βρήκαν και σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση και για αυτό το λόγο οι γονείς κρατήθηκαν. Όμως η ιατροδικαστική έκθεση έδωσε άλλη ερμηνεία. Πως αυτό που φαινόταν ως σεξουαλική κακοποίηση ήταν κάτι που επήλθε λόγω του θανάτου του βρέφους, σε αυτή την ηλικία».

Ήδη εξετάζεται και το αδερφάκι του άτυχου μωρού από τις Αρχές ενώ το 2χρονο έχουν αναλάβει οι συγγενείς, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόπουλο.

ethnos.gr

https://www.ethnos.gr/greece/article/311877/kosstoneisaggeleaoigoneistoybrefoysereynasekinhtokaiypologisthgiapaidikhpornografia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα