Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Κόνσολας: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη με την τραυματισμένη ηλικιωμένη στην Όλυμπο»

Την έντονη αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνου Κόνσολα, προκάλεσε το περιστατικό με την τραυματισμένη ηλικιωμένη γυναίκα στην Όλυμπο της Καρπάθου που έμεινε αβοήθητη για ώρες.

«Δεν έχω μάθει να κρύβομαι στα δύσκολα, δεν έχω μάθει να σιωπώ ούτε να κάνω ότι δεν βλέπω. Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο.

Επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι στην Όλυμπο ζητούν τα αυτονόητα: ένα γιατρό και ένα ασθενοφόρο», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας που ανέδειξε το ζήτημα με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας.

«Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας από τους δύο υπηρετούντες γιατρούς για να περιθάλψει άμεσα στην ηλικιωμένη γυναίκα, η μορφολογία της Καρπάθου, αλλά και η γεωγραφική θέση της Ολύμπου, ανέδειξαν την ανάγκη στάθμευσης ασθενοφόρου στην Όλυμπο.

Η απόσταση της Ολύμπου από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια, είναι 43 χιλιόμετρα σε δύσκολο δρόμο στον οποίο απαιτείται μιάμιση ώρα για να φτάσει το ασθενοφόρο στην Όλυμπο και άλλη τόση για να γυρίσει στα Πηγάδια.

Με δεδομένο ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, το ασθενοφόρο είχε κληθεί για την αντιμετώπιση άλλου περιστατικού, η τραυματισμένη και ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε αβοήθητη στο δρόμο για ώρες», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να εξεταστεί η λύση στάθμευσης ασθενοφόρου με διασώστη στην Όλυμπο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα έκτακτα περιστατικά, γεγονός που θα εξυπηρετεί τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Καρπάθου.

Επισημαίνει, επίσης, ότι στην Κάρπαθο ιδρύθηκε Τομέας του ΕΚΑΒ, ο οποίος, όμως, δεν έχει στελεχωθεί μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα