Κηρύχθηκε έκπτωτος o Kοινοτάρχης Διμυλιάς Αλέξης Γιορδαμνής, για οφειλές που είχε ο παππούς του!

Για οφειλές ύψους 600 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΡ, την στιγμή που δεν διαθέτει ούτε μετρητή στο όνομα του (!), κηρύσσεται έκπτωτος από τη θέση του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Διμυλιάς Αλέξης Γιορδαμνής!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ροδιακή” πως διαπιστώθηκε από μία μικρή «έρευνα» που διενήργησε ο Κοινοτάρχης, η οφειλή ανήκει στον παππού του και σε εκείνου το ΑΦΜ έχει βεβαιωθεί, όμως καταλογίζεται στον ίδιο με αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκπτωσή του! Και φυσικά ουδείς γνωρίζει αλλά ούτε και αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό το μπέρδεμα, καθώς η μία υπηρεσία ρίχνει το «μπαλάκι» στην άλλη!

Όπως δήλωσε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο κ. Γιορδαμνής, αυτή του η «περιπέτεια» άνευ προηγουμένου ξεκίνησε μόλις την περασμένη Τετάρτη 20 Μαρτίου, οπότε και ενημερώθηκε με έγγραφο που περιλαμβάνει την απόφαση της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με θέμα τη «διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης έκπτωσης από το αιρετό αξίωμα λόγω οφειλών».

Στο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώθηκε για το θέμα αυτό με εμπιστευτικό έγγραφο (στις 8 Μαρτίου 2024) της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου «κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου όλων των ανακηρυχθέντων με την υπ’ αρ. 22/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου διαπίστωσε ότι ο οφειλέτης της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου κ. Γιορδαμνής Αλέξιος του Παναγιώτη εκλέχθηκε σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Διμυλιάς του δήμου Ρόδου και δεν εξόφλησε ή ρύθμισε την οφειλή του, η οποία υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών, δηλαδή έως τις 2 Ιανουαρίου 2024» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «και ως εκ τούτου εκπίπτει αυτοδικαίως από το αιρετό αξίωμα λόγω ύπαρξης ασυμβιβάστου».

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι «για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη τού Επόπτη Ο.Τ.Α. εντός 15 ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή μη ρύθμισης της οφειλής από την Οικονομική Υπηρεσία».

Όπως ήταν φυσικό, ο Κοινοτάρχης Διμυλιάς αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, προσέφυγε στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου όπου ζήτησε να μάθει τι σημαίνουν όλα αυτά ενώ επισήμανε πως ουδεμία οφειλή έχει ο ίδιος είτε στη ΔΕΥΑΡ, είτε σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία.

Ο κ. Γιορδαμνής δήλωσε στη «Ροδιακή» πως η απάντηση που πήρε ήταν πως η ΔΕΥΑΡ είχε στείλει λίστα με ονόματα οφειλετών, μεταξύ των οποίων και το δικό του, στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου και ως εκ τούτου ο κοινοτάρχης Διμυλιάς προσέφυγε στη συνέχεια στη ΔΕΥΑΡ. Αλλά και εκεί τον πληροφόρησαν πως σε καμία λίστα από αυτές που εστάλησαν δεν περιλαμβανόταν το όνομά του!

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει «δεν έχω κάποιο λογαριασμό αλλά ούτε υδρόμετρο στο όνομά μου»! Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέκυψε από την έρευνα που έκανε ο κοινοτάρχης Διμυλιάς είναι πως πράγματι υπάρχει μία οφειλή ύψους 608 ευρώ που όμως αφορά τον παππού του και όχι τον ίδιο! Και μπορεί ο παππούς να έχει το ίδιο επίθετο και πατρώνυμο (το όνομα του παππού είναι Αλέξανδρος και όχι Αλέξιος) όμως έχει διαφορετικό ΑΦΜ από αυτό του εγγονού του και εκεί έχει βεβαιωθεί η οφειλή! Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γιορδαμνής έχει ζητήσει να ξεκαθαριστεί το θέμα άμεσα, ενώ έχει ενημερώσει και τον νομικό του σύμβουλο, κ. Αριστείδη Τσάτσο, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΙΟΡΔΑΜΝΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο Αλέξης Γιορδαμνής, Πρόεδρος της  Κοινότητας Διμυλιάς:

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά γνώριζα πως ο δρόμος θα ήταν δύσκολος και οι πιθανότητες εναντίον μου λόγω της απειρίας και του νεαρού της ηλικίας μου.
Αυτό που δεν γνώριζα ήταν ότι τρεις μήνες αργότερα θα «τσουβαλιαζόμουν» σε ένα άρθρο με οφειλέτες της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ χωρίς καν να έχω υδρόμετρο,κοινώς «ρολόι»,στο όνομα και στο ΑΦΜ μου,απλά γιατι κάποιος δεν έκανε σωστά την δουλειά του.
Θέλω να ενημερώσω οτι θα παραστώ κανονικά στο κάλεσμα για το Τρισάγιο του νεκροταφείου του Σανατορίου του χωριού μου την Κυριακή 24 Μαρτίου αλλά και στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Διμυλιάς
Γιορδαμνής Αλέξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα