Κατερίνα Εμμανουήλ στον RV: Την Κω και τη Λέρο τις συνδέει το δυσανάλογο βάρος στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (Audio)

Καλεσμένη στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε τηλεφωνικά η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, συζητώντας για το μεταναστευτικό ζήτημα που γνώρισε έξαρση το προηγούμενο διάστημα στα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς και την κατάσταση στη Λέρο, που όπως και η Κως, έχει Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών.

Τα νησιά της Δωδεκανήσου πέρασαν την τελευταία περίοδο δύσκολες στιγμές από την έξαρση του μεταναστευτικού. Την Κω και τη Λέρο τις συνδέει ένα βάρος που δεν τους αναλογεί με την φιλοξενία των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Η έξαρση των εισροών της τελευταίας περιόδου δοκίμασε τις αντοχές των νησιών μας. Ευχάριστο το γεγονός οτι με την ύπαρξη των δομών φιλοξενίας, αποφύγαμε να δούμε εικόνες που θα παρέπεμπαν στο 2015, εικόνες που δυστυχώς δεν αποφύγαμε στη Νότια Δωδεκάνησο”, μερικά απ’ όσα δήλωσε η κ. Εμμανουήλ.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά μας η κ. Εμμανουήλ δήλωσε: “Υπάρχει μια αβεβαιότητα και μια ανησυχία στα νησιά μας. Οι μετανάστες στον Ξηρόκαμπο της Λέρου είναι περισσότεροι απ’ τους κατοίκους. Υπάρχει φύλαξη, υπάρχει ασφάλεια αλλά και αβεβαιότητα. Είναι χρέος μας να πιέσουμε για αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά πολύ σημαντικότερο είναι οι διαδικασίες επαναπροώθησης των ανθρώπων αυτών στην ενδοχώρα να γίνεται πιο γρήγορα”.

Ιδιαίτερη η αναφορά της κ. Εμμανουήλ και στα εγκαίνια της 2ης χειρουργικής αίθουσας του Νοσοκομείου Καλύμνου στο οποίο υπήρξε Διοικητής: “Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έχουν συνέχεια. Θα βρεθώ στην Κάλυμνο για τα εγκαίνια της χειρουργικής αίθουσας και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό διότι κατάφερα να το σχεδιάσω και να το δω να υλοποιείται. Οτιδήποτε προσθέτουμε στις δομές υγείας των νησιών μας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα