Καταπέλτης ο Κοινοτάρχης Ασκληπειού Ν. Κουγκράς εναντίον του διοικητή της Πυροσβεστικής Ρόδου για τη φωτιά: ‘Εκαψαν τη Ρόδο και το χωριό μου (audio)

Καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς λέγοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες, αφού έκαψαν τη Ρόδο και το Ασκληπειό. "Εγώ ζητούσα πυροσβεστικό ελικόπτερο κι εκείνος μου έλεγε: πού τη βλέπεις τη φωτιά; Ληγμένα παίρνεις;"!!!

Τα όσα εκτυλίχθηκαν τις δραματικές μέρες της πυρκαγιάς που έκαιγε το χωριό του στη Νότια Ρόδο, περιέγραψε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ασκληπειού Νίκος Κουγκράς, προβαίνοντας σε σοβαρότατες καταγγελίες και αποκαλυπτικούς διαλόγους, ανάμεσα στον ίδιο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ρόδο.

 – της Νατάσας Παμπρή – 

Ο κ. Κουγκράς καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες, αφού έκαψαν τη Ρόδο και το χωριό του, ενώ εξακόντισε τα βέλη του κι εναντίον του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Ζαννετούλη για διασπορά ψευδών ειδήσεων τις κρίσιμες ώρες ότι καιγόταν το σπίτι συμπολίτισσάς τους, κάτι το οποίο δεν ίσχυε, καταγγέλλοντάς τον για μικροπολιτική.

Ο Κοινοτάρχης Ασκληπειού φανερά αγανακτισμένος υποστήριξε ότι έγινε  κακός επιχειρησιακός σχεδιασμός και κακή εκτίμηση του κινδύνου της φωτιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω άγνοιας της περιοχής, αλλά και άρνησης να τον ακούσουν, αφού στο Συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λάρδο, ήταν καθησυχαστικοί και δεν επισήμαναν κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό για την πορεία της φωτιάς, στις επίμονες ερωτήσεις του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, για την εκτίμηση της κατάστασης και την εξέλιξή της.

Μάλιστα περιέγραψε τη στιγμή που ζητούσε από τον Διοικητή της Π.Υ.  Ρόδου ελικόπτερο για ρίψεις νερού στο Ασκληπειό κι εκείνος του απάντησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και ότι… παίρνει ληγμένα! “Που την είδες τη φωτιά; Παίρνεις ληγμένα;”, περιέγραψε φανερά φορτισμένος ως προς την απάντηση που έλαβε κατά τα λεγόμενά του, ενώ ο κίνδυνος ήταν προ των πυλών στο χωριό, παίρνοντας ανεξέλεγκτη πορεία.

Ο κ. Κουγκράς είπε ότι αν το Ασκληπειό δεν κάηκε ολοσχερώς, αυτό οφείλεται στην αντικατάσταση του διοικητή της ΠΥΡ Ρόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μπράβο στον διοικητή που τον αντικατέστησε”.

Περιέγραψε επίσης περιστατικό κατά το οποίο η γνωστή ταβέρνα “Αγγελάκη” στο Κιοτάρι είχε παραδοθεί στις φλόγες και ο ιδιοκτήτης της παρακαλούσε πυροσβεστικό που ήταν εκεί να ρίξει νερό, αλλά ο πυροσβέστης απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα αφού δεν του είχε δοθεί σχετική εντολή!!!

Ο κ. Κουγκράς ευχαρίστησε κατ’ επανάληψη τη νεολαία του χωριού και όλους τους εθελοντές για τη συμβολή τους στη μάχη της κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας.

Ακούστε τον εδώ:

Απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Κουγκρά έδωσε μέσω του σταθμού μας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Δημήτρης Ζανεττούλης, λέγοντας καταρχήν ότι στο Ασκληπειό δεν υπάρχει τίποτα και είναι το μόνο χωριό που πλήρωσε στο 100% τη ζημιά από τη φωτιά. «Όταν δεν ξέρεις από φωτιές, κάνεις μεγαλύτερη ζημιά», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Κοινοτάρχη, υποστηρίζοντας ότι εξέδιδε ανακοινώσεις ότι δεν κινδύνευε το χωριό, επιρρίπτοντάς του ευθύνη για το ότι δεν εκτίμησε σωστά τον κίνδυνο από την πύρινη λαίλαπα που πλησίαζε στην περιοχή.

«Την ώρα της κρίσης, κανείς δεν πρέπει να χάνει τη ψυχραιμία του», είπε επιπροσθέτως ο κ. Ζαννετούλης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κουγκράς επιτέθηκε στον ίδιο κι έσπρωξε ένα άλλο άτομο ρίχνοντας τον στο γκρεμό και τραυματίζοντάς τον.

Για ψεύδη και συκοφαντίες για μικροπολιτικούς λόγους, ανταπάντησε ο κ. Κουγκράς στους ισχυρισμούς Ζαννετούλη.

Ακούστε τους εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα