Καταπέλτης εναντίον γιατρών ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κω Ηλ. Χρυσόπουλος στον RV: Οι εχθροί είναι εκ των έσω, λόγω της ανεπάρκειάς τους (audio)

Ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο απόστημα - Κάποιοι πετάνε χαρταετό κρατώντας σε ομηρία τη δημόσια Υγεία στο νησί. Περισσότεροι από 400 αγροτικοί γιατροί πέρασαν την τελευταία δεκαετία από το ΓΝΚ κι ούτε ένας δεν ήθελε να επιστρέψει, όπως τόνισε

Καταπέλτης εναντίον συγκεκριμένων γιατρών που προκαλούν τα χρόνια προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κω “Ιπποκράτης”, λόγω της ανεπάρκειάς τους, όπως είπε, ήταν ο Υποδιοικητής του Ηλίας Χρυσόπουλος, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη στην εκπομπή “Πρωινό Χ-Press, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο απόστημα.

της Νατάσας Παμπρή

“Το Νοσοκομείο Κω έχει εχθρούς απ΄ έξω, αλλά οι μεγαλύτεροι εχθροί είναι εκ των έσω”, είπε φανερά εξοργισμένος, για να προσθέσει ότι «υπάρχει μία κάστα που διαφεντεύει τα πάντα για λαϊκισμό. Είναι κάποιοι που πετάνε χαρταετό, λόγω της ανεπάρκειάς τους, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια για τη λειτουργία του και κάποιοι που δίνουν τη ψυχή τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Έχουν δημιουργήσει μία τραγική κατάσταση μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, κρατώντας καθηλωμένο το σύστημα της δημόσιας Υγείας και σε ομηρία το Νοσοκομείο» υπογράμμισε φανερά εξοργισμένος με τη διαμορφωθείσα κατάσταση ο κ. Χρυσόπουλος.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος για να σπάσει αυτό το απόστημα, είναι να έρθει νέο αίμα γιατρών, έξω από αυτές τις ομάδες που διαφεντεύουν το Νοσοκομείο.

Για το ζήτημα της υποστελέχωσης συγκεκριμένων κλινικών, όπως το Ακτινολογικό, το Παιδιατρικό και το Παθολογικό Τμήμα, επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν στους γιατρούς κίνητρα οικονομικά, στέγης, επιμόρφωσης και όχι εργασιακής εξόντωσης, με την προκήρυξη των απαραίτητων θέσεων για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι γιατροί.

“Υπάρχει μία κάστα που διαφεντεύει τα πάντα. Έχουν δημιουργήσει μία τραγική κατάσταση μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου: για να αποπέμψουμε τους συγκεκριμένους γιατρούς δεν μπορούμε από το ΕΣΥ, ότι ο μόνος τρόπος για να σπάσουμε αυτό το απόστημα, είναι να φέρουμε νέο αίμα, έξω από αυτές τις ομάδες που διαφεντεύουν το Νοσοκομείο. Έφυγε ο προηγούμενος ουρολόγος που ακούσαμε τα χίλια μύρια γι΄αυτό, φέραμε τον νέο ουρολόγο, και η κλινική εδώ και 1 χρόνο δεν έχει το παραμικρό παράπονο”, σημείωσε σχετικά, περιγράφοντας τα χρόνια προβλήματα που κρατούν σε ομηρία το νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 94 οι εργαζόμενοι (μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους). Για το μεγάλο ερώτημα με τους παθολόγους και την έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας που καταγράφεται στο Νοσοκομείο “Ιπποκράτης”, ο κ. Χρυσόπουλος είπε:

“Δεν είναι μόνο οι 22 παθολόγοι που ήρθαν και έρχονται άλλοι 2 τώρα, τα τελευταία 10 χρόνια πρέπει να ήρθαν πάνω από 300 αγροτικοί γιατροί στο Νοσοκομείο Κω και είναι απορίας άξιον γιατί ούτε ένας δεν ήθελε να ξανάρθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόπουλος, κάνοντας λόγο για παθογένειες του παρελθόντος.

Εξήγησε δε, ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα οικονομικά, στέγης, επιμόρφωσης και όχι εργασιακής εξόντωσης. “Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με 4 θέσεις και όχι με προκήρυξη 2 θέσεων Παθολόγων για να έρθουν οι γιατροί να υπηρετήσουν στο νησί. Έχουμε έναν ακτινολόγο και έναν παιδίατρο. Αν καλύψουμε τις θέσεις Παθολόγων, Ακτινολόγων και Παιδιάτρων, τολμώ να πω ότι ο Νοσοκομείο Κω θα είναι σε άριστη κατάσταση”.

Επιπλέον αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για την έκδοση ψηφίσματος προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την άρνηση ψήφισης από τη μειοψηφία, που προκάλεσε και την “έκρηξή του”, επισήμανε ότι “πριν από λίγες ημέρες μας κάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κω και επειδή φθάσαμε στο απροχώρητο, έχουμε κάνει και απεργίες και πορείες και συλλαλητήρια και τις τελευταίες ημέρες λόγω του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη, έγιναν ειρηνικές πορείες και στο νησί της Κω, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες και όλες κατέληγαν στο Νοσοκομείο του νησιού, για να διατρανώσουν την αγωνία τους για τη δημόσια Υγεία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω συγκάλεσε μία έκτακτη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πάρθηκε μία απόφαση να πάμε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να του εκθέσουμε την κατάσταση ως έχει, γιατί μάλλον το υπουργείο Υγείας έχει μπλοκάρει και δεν έχει λύση να μας δώσει.

Το ψήφισμα υπέγραψαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Το δώσαμε στον Δήμαρχο Κω για να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να έχει την πλήρη αποδοχή και θα μπορούσαμε να το εμπλουτίσουμε το κείμενο-ψήφισμα για να προσθέσουμε στην επιστολή τυχόν στοιχεία που μας διέφυγαν και να δώσουμε “πάσα” στον Πρωθυπουργό και να κάνουμε θεσμικές αλλαγές και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Περίμενα λοιπόν τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων και όλων των παρατάξεων. Αντ’αυτού ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του, για να αντλήσουμε ψήφους. Αρχίζουμε λοιπόν να αναφερόμαστε στο νέο Νοσοκομείο -σύντομα θα έχουμε πολύ ευχάριστες ειδήσεις στο θέμα αυτό- όπως θα περίμενε κάθε νοήμων πολίτης και άρχισε ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία.  Καταδικάζουμε μία πράξη για να αποκαταστήσουμε ένα πρόβλημα.  Συζητούσαμε επί 3,5 ώρες για να καταλήξουμε ότι εμείς δεν ψηφίζουμε. Από ότι αποδείχθηκε δεν είναι σύσσωμη τελικά η τοπική κοινωνία της Κω για το θέμα του Νοσοκομείο.

Καταλήγοντας ο Υποδιοικητής του Γ.Ν.Κ. ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου η διοίκηση θα προβεί σε δημόσιο απολογισμό για τα πεπραγμένα του Νοσοκομείου “και ο κόσμος θα τρίβει τα μάτια του. Θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ θα είναι μία αναλυτική ενημέρωση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα