Κασσελάκης: Είμαι στο Αιγαίο, πηγαίνω από νησί σε νησί – Βλέπω την απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας

Ανασκευάζει και ζητά +5% επιπλέον του ΑΕΠ στην Υγεία

Για διαστρέβλωση δηλώσεων που έκανε σε πρωινή συνέντευξη του σε σχέση με την υγεία, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία απαντα σε Νέα Αριστερά και Άδωνι Γεωργιάδη και τονίζει ότι μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί», οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία.
Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα.
Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού.
Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!
Ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση;
Ο κ. Γεωργιάδης, μη χάσει την μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων;
Αυτοί που θέλουν ασθενείς να πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού;

Είμαι στο Αιγαίο, πηγαίνω από νησί σε νησί, όπως δεν έκανε ποτέ κανένας πολιτικός, και βλέπω την απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας.

Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει γίνει δραματική.
Μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθούν:
-Ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των νοσοκομείων, που καταρρέουν, καθώς και ανέγερση νέων νοσοκομείων στη χώρα.
-Πλήρης ανάπτυξη αυτόνομων τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
-Πλήρως λειτουργικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε όλες τις Περιφέρειες τις χώρας με στελέχωση όλων των κλινικών, ώστε να μην χρειάζεται να διακομίζονται τα βαριά περιστατικά στην Αθηνα.
-Ειδικά για το Αιγαίο, λόγω της γεωγραφίας του, πλήρης λειτουργία Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων σε Ρόδο, Σύρο και Λέσβο ώστε να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των νησιωτών.
-Ολοκληρωμένο δίκτυο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μία ασπίδα υγείας πάνω από τον εναέριο χώρο όλης της Ελλάδας.
-Πλήρωση όλων των κενών θέσεων και γενναίες μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το υγειονομικό προσωπικό ώστε να πλησιάσουμε στο μ.ο. της ΕΕ / μισθολογικά και στεγαστικά κίνητρα για την εργασία γιατρών σε νησιωτικές και άγονες περιοχές.
Σε όλη τη χώρα, έχουμε ένα ΕΣΥ σε πλήρη αποσύνθεση.
Δε θέλουμε αυτήν την Ελλάδα και δε θα την επιτρέψουμε.
Η πρότασή μας θα σημάνει μία επανάσταση στον χώρο της Υγείας.
Ας το πάρουν απόφαση αυτοί που συνήθισαν έναν λαό στα λίγα.
Θέλουμε μια καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα