Καλλιόπη Νικολαΐδου στον RV: Δικαιολογημένη ως ένα βαθμό η δυσαρέσκεια για το ακτοπλοϊκό στην Κασο-Καρπαθία (audio)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν κι η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης τα αιτήματα, στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προβλήματα της Υπηρεσίας και δεσμεύθηκαν για την άμεση επίλυση τους, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, η Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Αναφορικά με το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που ταλανίζει διαχρονικά τα δύο νησιά της Επαρχίας, η κα Νικολαΐδου επισήμανε ότι υπάρχει η διαβεβαίωση πως στις 6 Ιουνίου θα ξαναμπεί στη γραμμή το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Blue Star Chios, ενώ το κοινό αίτημα των αυτοδιοικητικών και επαγγελματιών-επιχειρηματιών των νησιών είναι η ένταξη στη γραμμή ενός ακόμη δρομολογίου που θα συνδέει την ΚασοΚαρπαθία με τη Ρόδο και την Κρήτη σε ένα κοντινό δρομολόγιο.

Σημειώνεται ότι φέτος δε θα υπάρχει δρομολόγιο προς τα δύο νησιά από ταχύπλοο, εφόσον οι επιχειρηματίες/ακτοπλόοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε και κρατική επιδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η δυσαρέσκεια είναι δικαιολογημένη ως ένα βαθμό, σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Νικολαΐδου.

Άλλωστε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και ο Δήμαρχος Μιχάλης Φελλουζής ξεκίνησε με το  ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, όπου ενημέρωσε ότι καθημερινά ο Δήμος γίνεται αποδέκτης παραπόνων που αφορούν την έλλειψη θέσεων σε νταλίκες με άμεσο αποτέλεσμα η τροφοδοσία του νησιού να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Η Έπαρχος, σε προσωπικό επίπεδο με την Υπουργό Εργασίας, συζήτησε προβλήματα που άπτονται του εργασιακού τομέα όπως: μη σταθερό ωράριο εργασίας των υπαλλήλων λόγω εξάρτησης από αστάθμητους παράγοντες, υψηλό εργατικό κόστος και η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Στη σύντομη επίσκεψή της Υπουργού στην Κάρπαθο περπάτησαν την εμπορική ζώνη των Πηγαδίων όπου δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς δημότες να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προβάλλοντας της κυρίως την δυσκολία εφαρμογής της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.

Τέλος η Έπαρχος αναφέρθηκε στο Run Karpathos που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο νησί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα