Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» μπορεί να το πει και η Ελλάδα

Για τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης. «Νομίζω ότι είναι η σημαντικότερη αναβάθμιση της απειλής σε φραστικό επίπεδο από την Τουρκία, από το 1974 μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις απειλές. Δεν δικαιούται να πράξει αλλιώς», είπε, σχολιάζοντας την αναφορά Ερντογάν σε «κατεχόμενα νησιά».

«Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί την νέα κατάσταση που δημιουργείται στο Αιγαίο. Με βάση τις πληροφορίες που έχω οι αναχαιτίσεις έως τώρα γίνονταν αεροσκάφος προς αεροσκάφος, δηλαδή ένα αεροσκάφος ελληνικό έπαιρνε από πίσω το τουρκικό, γινόταν η αναχαίτιση και τελείωνε η ιστορία. Τώρα στις 23 Αυγούστου, ξαφνικά 8 ή 12 τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν στο Αιγαίο εγκλωβίστηκαν, χωρίς να υπάρχει πίσω τους ελληνικό αεροπλάνο, και άρχισαν να ανάβουν το λαμπάκι που δείχνει ότι είσαι νεκρός. Αυτό μεταφέρθηκε στον Ερντογάν και δημιούργησε για πρώτη φορά μια κατάσταση που δεν μπορούν να την αποδεχθούν οι Τούρκοι. Γιατί μέχρι τώρα θεωρούσαν ότι μας έπαιζαν όπως το ποντίκι με την γάτα. Γι’ αυτό και η αύξηση των παραβιάσεων κάθε χρόνο. Τώρα που εγκλωβίστηκαν 8 ή 12 αεροσκάφη, είναι ένα ζήτημα που η Τουρκία δεν μπορεί να το διαχειριστεί, διότι στην υπεροπλία της στο Αιγαίο στηρίζονταν όλα τα σχέδιά της για την Ελλάδα. Έπαιξε κι αυτό ρόλο στην αύξηση της έντασης με την οποία εμφανίζεται τώρα η επιθετικότητα της Τουρκίας», ανέφερε ο κ Καλεντερίδης.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο στην κατάσταση που έχει προκύψει, απλά, επειδή θεωρώ ότι κινδυνεύει η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με διάλυση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μπορούσε και θα έπρεπε να το κάνει, να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ και να θέσει τις πραγματικές διαστάσεις της απειλής, όχι για την Ελλάδα, αλλά για την ίδια τη Συμμαχία. Αν το έκανε αυτό η Ελλάδα, θεωρώ ότι θα είχαμε κερδίσει σε πολιτικό και γεωπολιτικό επίπεδο, θα είχαμε αναδείξει την απειλή, πιθανόν τον ρόλο της Ρωσίας σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για το ΝΑΤΟ και αν αναδεικνύαμε τους κινδύνους για το ΝΑΤΟ, πιστεύω ότι θα εξυπηρετούσαμε και τα εθνικά μας συμφέροντα», τόνισε.

Πηγή:enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα