Καλάθι του Πάσχα: Χωρίς αλλαγές στα προϊόντα – Αναμένεται στις 24 Απριλίου

Η Τετάρτη 24 Απριλίου θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία για να τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Η τελική ημερομηνία, όπως διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας στο OPEN θα επιβεβαιωθεί με υπουργική απόφαση, ενώ στο καλάθι ενδέχεται να μην υπάρχουν αλλαγές από πέρυσι, που περιείχε αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, αλλά και σοκολατένια αυγά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός δεν απέκλεισε να υπάρξει και φέτος «Καλάθι Νονών». «Πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά», για να διαπιστωθεί η δυναμική ενός τέτοιου μέτρου, διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας και τις παραπλανητικές εκπτώσεις σημείωσε πως, «οι δραστικές παρεμβάσεις μας στην αγορά και η συνέχιση των εντατικών ελέγχων αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα προς όφελος όλων των νοικοκυριών».

Ακόμη προσέθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται σε δύο άξονες:

– Στην προστασία του καταναλωτή από παραπλανητικές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

– Στην επίλυση δομικών στρεβλώσεων σε όλη την αγορά με τέσσερα δραστικά μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναβαθμίζεται και η πλατφόρμα e-katanalotis, «ένα ισχυρό εργαλείο που ενδυναμώνει τον καταναλωτή ώστε να αγοράζει φθηνότερα τα προϊόντα που θέλει από τα καταστήματα κοντά στο σπίτι του» και προσέθεσε: «Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά όλοι οι πολίτες. Δεν εφησυχάζουμε και η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και διαρκής».

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα