Κ. Μουτσάκης στον RV: Υπήρξε τεράστια αλληλεγγύη του κόσμου στην περιπέτεια των εκπαιδευτικών, κάτι που δείχνει ότι η κοινωνία σέβεται και εκτιμά το λειτούργημά μας (audio)

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελίας, η μητέρα από τη Ρόδο που κατηγορείται για αρπαγή των παιδιών της από το χώρο του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνταν για συνέργεια στην πράξη αυτή.

  • Της Νατάσας Παμπρή

«Είχαμε αίσιο τέλος και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Υπήρξε μία πολύ μεγάλη αλληλεγγύη του κόσμου κάτι που δείχνει ότι η κοινωνία σέβεται και εκτιμά το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, αφού φαίνεται ότι όλη η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης εξαντλήθηκε στην περίπτωση των δύο εκπαιδευτικών», δήλωσε μεταξύ άλλων στο σταθμό μας και τη Ρένα Παυλάκη, ο Κώστας Μουτσάκης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου.

Ο κ. Μουτσάκης εξιστόρησε αναλυτικά τα γεγονότα και τις στιγμές αλλοφροσύνης που εκτυλίχθηκαν όταν η μητέρα πήρε τα παιδιά από το σχολείο στο σπίτι και εν συνεχεία τα παρέλαβε ο πατέρας από την ασφάλεια, γιατί τα παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν γιατί ήθελαν τη μητέρα τους. Ο πατέρας είναι κάτοικος Αμερικής και σύμφωνα με τις φημολογίες -όπως είπε ο κ. Μουτσάκης, βρίσκεται στην Αθήνα και επιχείρησε χθες να πάρει τα παιδιά στις ΗΠΑ, αλλά δεν του επετράπη να ταξιδέψουν τα ανήλικα παιδιά, λόγω μη συναίνεσης και των δύο γονέων.

Αρχικά αφέθηκαν ελεύθερες οι δύο γυναίκες χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί και λίγες ώρες αργότερα και ο Διευθυντής του Σχολείου, από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος. Οι εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σε χρόνια διαμάχη δύο γονέων για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους. Ο πατέρας κινήθηκε εναντίον των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκων. Με το άκουσμα της απόφασης, ο διευθυντής του σχολείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ η νηπιαγωγός, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας. Η μεταχείριση των εκπαιδευτικών από τις δικαστικές αρχές της Ρόδου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, καθώς το θέμα πήρε πανελλήνια διάσταση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας χθες τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο ήταν κλειστά, μετά από στάση εργασίας που προκήρυξαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ σε στάση εργασίας προχώρησαν και οι καθηγητές με απόφαση της Α ΕΛΜΕ. Από νωρίς το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Ρόδου, ήταν συγκεντρωμένοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, δεκάδες εκπαιδευτικοί, πολίτες και αντιπροσωπεία έξι ατόμων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα