Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Κ. Μητσοτάκης: Είναι σημαντικό η Ρόδος να επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα. Ήταν και είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας (video)

"Ευχαριστώ όλους για την ευθύνη και την αλληλεγγύη τους. Και είναι κάτι που μέσα σε αυτήν την τραγωδία αναγνωρίζουν όλοι, πρωτίστως οι τουρίστες που σώθηκαν”

“Βρισκόμαστε σε πόλεμο, προσανατολισμένοι στο μέτωπο της φωτιάς” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πυρκαγιές και κυρίως σε αυτήν στη Ρόδο, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων, δεσμευόμενος παράλληλα ότι “θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε τους πληγέντες”.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άνιση αναμέτρηση, που καταδεικνύει ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα ανθρώπινο μέτρο δεν είναι αρκετό.

Ωστόσο, σημείωσε ότι παρά την πρωτοφανή επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, τονίζοντας ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία.

Για το αποτέλεσμα αυτό ευχαρίστησε την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία αλλά και τους εθελοντές για την αυταπάρνηση με την οποία έχουν ριχτεί στην κατάσβεση της φωτιάς.

“Για τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να είμαστε σε μόνιμη επιφυλακή”, καθώς μετά αναμένεται να υπάρξει αποκλιμάκωση του καύσωνα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα δάση μας πάντα ήταν επιρρεπή στις πυρκαγιές, αλλά τώρα, λόγω των δυσμενών συνθηκών, γίνονται πιο ευάλωτα.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ρόδος να επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα, σημειώνοντας ότι ήταν και είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας.

Όπως είπε, η Ρόδος αντιμετώπισε πρόβλημα στο 10% των κλινών της, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός θα έρθει πλήρης, “όταν κάνουμε και τον συνολικό μας απολογισμό”. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους Ροδίτες, σημειώνοντας ότι “μέσα σε αυτό το δράμα αναδείχθηκε ο ηρωισμός των Ροδιτών, η αγάπη τους για τον τόπο τους, για τον άνθρωπο. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμη”. 

“Ευχαριστώ όλους για την ευθύνη και την αλληλεγγύη τους. Και είναι κάτι που μέσα σε αυτήν την τραγωδία αναγνωρίζουν όλοι, πρωτίστως οι τουρίστες που σώθηκαν”, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ, εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο με μεγαλύτερες καταστροφές. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να προσαρμόζει γρήγορα τα σχέδιά της στις νέες συνθήκες, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα