Ιταλία: Στείλε και εσύ μήνυμα ή βίντεο στο διάστημα αναζητώντας ζωή (video)

Με 14,5 ευρώ στέλνουν κείμενο και με 29 ευρώ βίντεο - Για πρώτη φορά δίνεται πρόσβαση σε μηνύματα στο διάστημα σε πολίτες

Για πρώτη φορά στα χρονικά, όλοι θα μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο διάστημα. Μέχρι σήμερα αυτό ήταν προνόμιο των κυβερνήσεων, του στρατού και διαφόρων οργανισμών διαστήματος όμως χάρη σε μία ιταλική πρωτοβουλία, κάθε πολίτης μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του στην αναζήτηση επικοινωνίας με εξωγήινους με την επιχείρηση Αστρικό Μπουκάλι. Πριν από 50 χρόνια η Ιταλία έστειλε ειδικό πομπό στο διάστημα, ο οποίος πλέον είναι προσβάσιμος στους πολίτες.

«Υπάρχουν 200 με 400 δισεκατομμύρια αστέρια στον γαλαξία μας. Κάθε αστέρι έχει κατά μέσο όρο τρεις πλανήτες άρα μιλάμε για τουλάχιστον 600 δις πλανήτες στον γαλαξία μας και 2 δις γαλαξίες σταν τον δικό μας. Δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας» λέει ο αστροφυσικός Λούκα Πέρι.

Στις 10 Αυγούστου θα σταλεί το πρώτο μήνυμα σε ειδική συχνότητα που έχει διαθέσει και για το κοινό η ιταλική κυβέρνηση, σε μία βραδιά αφιερωμένη στο αποκαλούμενο αστρικό μπουκάλι που θα μετατρέψει το μήνυμα σε δυαδικό κώδικα.

«Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στο διάστημα χωρίς κυβερνητική άδεια. Όμως εκτός απο τον ειδικό χώρο των εταιρείων Λεονάρντο, έχουμε πια και πρόσβαση στην τεχνολογία χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα στο διάστημα» λέει ο Ντομένικο Τζαμπαρέλι, επικεφαλής της επιχείρησης Αστρικό Μπουκάλι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν είτε μήνυμα κειμένου με κόστος 14,50 ευρώ είτε βίντεο που κοστίζει 29 ευρώ. Οι αρχές θα φιλτράρουν όλα τα μηνύματα και οι πολίτες θα λάβουν ειδικό αναμνηστικό της συμμετοχής τους.

«Ένα από τα μότο της ΝΑΣΑ είναι να τολμάμε σπουδαία πράγματα. Οπότε ας το κάνουμε. Θα έλεγα επίσης πως πρέπει να είμαστε και περίεργοι, κάτι που πάντα βοηθάει την ανθρωπότητα να προοδεύει» λέει ο Λούκα Πέρι, αστροφυσικός.


euronews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα