Ήρωας καπετάνιος έσωσε το πλήρωμά του, προτού βυθιστεί με το σκάφος του στον Νότιο Ατλαντικό

Τη στιγμή της διάσωσης από τα μανιασμένα κύματα δύο εξαντλημένων ναυαγών, που σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία του καπετάνιου τους, κατέγραψε κάμερα στον Νότιο Ατλαντικό, κάπου 1.450 ν.μ. από την κοντινότερη στεριά.

Το γιοτ, στο οποίο επέβαιναν, παρέσυρε στον βυθό τον ήρωα καπετάνιο, που είχε φροντίσει προηγουμένως να επιβιβαστούν τα δύο μέλη του πληρώματος σε σωσίβια λέμβο.

Ο 72χρονος καπετάνιος Μπένο Φρέι έπεσε σε σφοδρή θαλασσοταραχή, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα να σηκώνουν κύματα ύψους πέντε μέτρων στις 14 Μαρτίου. Το μήκους 16 μέτρων γιοτ «Nina Pope» βολόδερνε σαν καρυδότσουφλο μέχρι που άρχισε να μπάζει νερά. Το σύγχρονο σκάφος θα άντεχε την καταιγίδα, αλλά πιστεύεται ότι έπεσε πάνω σε εμπορευματοκιβώτιο, που είχε πέσει από φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στο κύτος κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Παρέμειναν στο γιοτ για σύντομο διάστημα, μέχρι που ο καπετάνιος διέταξε τους δύο ναυτικούς να επιβιβαστούν στη σωσίβια λέμβο και τους έδωσε και μια μικρή συσκευή GPS για εντοπισμό από δορυφόρο. Πριν προλάβει και ο ίδιος να επιβιβαστεί, το γιοτ άρχισε να βυθίζεται και η τελευταία κίνησή του ήταν να κόψει το σκοινί που συγκρατούσε τη σωσίβια λέμβο προσδεδεμένη στο σκάφος.

Το σήμα SOS που είχε εκπέμψει ο καπετάνιος εντόπισε η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν σε απόσταση 1.450 ν.μ. και ειδοποίησε διερχόμενο τάνκερ, που παρεξέκλινε της πορείας του για να περιμαζέψει τους δύο έντρομους ναυαγούς. Όπως είπαν μετά τη διάσωσή τους, ο φόβος τους ήταν ότι δεν θα μπορούσαν να τους εντοπίσουν μέσα στο σκοτάδι και τα πελώρια κύματα του Νότιου Ατλαντικού, αλλά αυτό κατέστη εφικτό χάρη στη μικρή συσκευή GPS -μεγέθους πακέτου τσιγάρων- που είχε προλάβει να τους δώσει ο καπετάνιος τους, προτού χαθεί στον υγρό του τάφο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα