Ιωάννης Κρητικός στον RV: Δεν μπορεί ο ειδικός σύμβουλος του κ. Νικηταρά για κομματικά συμφέροντα, να υπονομεύει το κλίμα ενότητας μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (audio)

Καλεσμένος στην εκπομπή «RealKos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κύριος Ιωάννης Κρητικός συζητώντας για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να διεκδικήσει το 75% απ’ το τοπικά εισπραττόμενο τέλος ανθεκτικότητας, καθώς και τις σε τοπικό επίπεδο αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ύστερα απ’ την ανακοίνωση του Γραμματέα Συντονιστικού Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κω κ. Γιώργου Θεοφιλίδη μέσω της οποίας βάλλει κατά της ΠΝΑ κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό «καπέλωμα» και «νανούρισμα».

Δεν πρέπει να μας προβληματίζει η στάση αυτών των ανθρώπων. Τους επιστρέφουμε όλους τους χαρακτηρισμούς περί παραπληροφόρησης και πολιτικής προπαγάνδας. Το ΠΑΣΟΚ το οποίο ο κ. Θεοφιλίδης εκπροσωπεί είναι ταυτισμένο με αυτά τα στοιχεία. Τον πρώτον τον οποίον πλήττει με τη στάση του ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στην Κω, είναι ο κ. Παπανικόλας και η Παράταξή του η στάση των οποίων είναι αξιοσημείωτα θετική. Εκτός κι αν υπάρχει εσωτερικό κίνητρο ή κάποια γραμμή αδειάσματος του κ. Παπανικόλα, οπότε και θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους στο ΠΑΣΟΚ και να συντονιστούν γενικότερα. Πρέπει να αναφέρουμε τα καλά απ’ όπου κι αν προέρχονται. Τόσο ο κ. Παπανικόλας όσο και η συντοπίτισσα μας κυρία Σταθοπούλου, κρατούν μια πολύ συνετή στάση στο Περιφερειακό Συμβούλιο», μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Κρητικός.

Αναφορικά με την υπονόμευση του κλίματος ενότητας μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Κρητικός δήλωσε τα εξής: «Για πρώτη φορά βγαίνει μπροστά κάποιος και διεκδικεί ενεργά το 75% του τέλους διαμονής, στο ανώτατο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Περιφέρειάς μας. Ο κ. Χατζημάρκος πορεύεται οργανωμένα και θέλει τους Δημάρχους ως συμπαίκτες. Κι έρχεται ο κ. Θεοφιλίδης ως συντονιστής του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κω κ. Νικηταρά να πυροδοτεί το κλίμα και να διασπά τις ομαλές σχέσεις μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου οι οποίες σ’ αυτό το θέμα θα πρέπει να είναι στενές. Στη θέση του κ. Νικηταρά θα είχα απομακρύνει τον Ειδικό Σύμβουλο μου ο οποίος σπάζοντας την ενότητα του μετώπου διεκδίκησης, βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω απ’ το συμφέρον του Δήμου του μιλώντας μας για την πατρότητα της ιδέας για τα τέλη διαμονής. Καλό θα ήταν να μας μιλήσει και για τις διάφορες πατρότητες του ΠΑΣΟΚ. Την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων και την οικονομική κακοδιαχείριση στις δεκαετίες 80 και 90. Την επιβολή εκατοντάδων φόρων. Το ξεχαρβάλωμα των Δήμων και την αποδόμηση της Αυτοδιοίκησης. Και φυσικά τα Μνημόνια που διέλυσαν τη χώρα. Κι αντί να ντρέπονται, αντί να κάνουν στοιχειώδη αυτοκριτική, τολμούν και ομιλούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα