Ηλίας Τομάζος: Οι φοιτητές των ΗΠΑ που επισκέπτονται την Ελλάδα για εκπαιδευτικά προγράμματα, γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας

29 φοιτητές και φοιτήτριες από τα τμήματα Ελληνικών Σπουδών των πανεπιστημίων του Κοντέκτικατ και της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ βρίσκονται το τελευταίο δεκαήμερο στη Ρόδο και αύριο θα έχουν συνάντηση στο νησί με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Τα παιδιά ηλικίας 20 – 24 ετών, με τη συνοδεία του Καθηγητή τους, του συμπατριώτη μας Ηλία Τομάζου μετέβησαν στην Ιερά Μονή Θάρρι όπου διδάχθηκαν την ιστορία του ναού, απόλαυσαν ένα δείπνο – προσφορά του Ηγουμένου και στο τέλος παρακολούθησαν μάθημα για την ιστορία Ελληνικής γλώσσας. Οι φοιτητές βρέθηκαν και στην καμμένη – αναδασούμενη δασική έκταση μεταξύ Λάρδου – Λαέρμων και Απολλώνων των 380 στεμμάτων την οποία από κοινού έχουν υιοθετήσει ο Παρροδιακός Σύλλογος Αμερικής «Απόλλων» και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών της Αμερικής «Παιδεία».

Όπως δήλωσε ο κ. Τομάζος στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, οι φοιτητές πριν από τη Ρόδο επισκέφθηκαν τη μισή Ελλάδα, από τη Βεργίνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη μέχρι τον Μυστρά και από τα Μετέωρα μέχρι τους Δελφούς, το Ναύπλιο και τη Σπάρτη, όπου γίνεται η διδασκαλία σε αρχαιολογικούς χώρους.

“Τα παιδιά είναι βαθύτατα συγκινημένα. Είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς από Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και είναι συγκινητικό για τα ίδια να βλέπουν τα σπίτια των προγόνων τους, των οικογενειών τους. Αυτά τα παιδιά γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές, είναι φιλέλληνες και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τομάζος – Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ- συχνά φέρνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Ρόδο, φοιτητές από αμερικανικά Πανεπιστήμια όπου διδάσκει, στοχεύοντας να ενδυναμώσει την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον Πολιτισμό, μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκαν και τη Σπάρτη, όπου επίσης τους επισκέφθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης και μάλιστα γευμάτισαν στο σπίτι του.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποδοχή της πρόσκλησης από τον Αμερικανό Πρέσβη, ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Τσούνη να επισκεφθεί αύριο τη Ρόδο για να συναντήσει τα παιδιά, ενώ προηγήθηκε συνάντησή τους και τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα