Ηλίας Χρυσόπουλος στον RV: Δεν μπορούμε να έχουμε 25 ιατρούς και μόνο οι 5 να δίνουν το κάτι παραπάνω – Δύο χρόνια χωρίς παθολόγο το Νοσοκομείο Κω (audio)

Το Νοσοκομείο Κω δεν διαθέτει ΜΕΘ ή ΜΑΦ με αποτέλεσμα τα σοβαρά περιστατικά να χρίζουν άμεσης αεροδιακομιδής, ενώ βρισκόμαστε χωρίς παθολόγο εδώ και δύο συνεχόμενα χρόνια. Προσπαθούμε να καλύπτουμε τα κενά μέσα από μετακινήσεις ιατρών ή με περιοδικές συνεργασίες με τους ιδιώτες τοπικούς ιατρούς και το καταφέρνουμε προς στιγμήν.

Δεν υπάρχει περίπτωση το Νοσοκομείο της Κω να μείνει χωρίς παθολόγο, έστω και με μετακίνηση ή περιοδικά συνεργαζόμενο ιδιώτη ιατρό. Το Νοσοκομείο θα είναι πλήρως στελέχωμένο μόνο αν πάμε στο νέο κτίριο που όλα θα χτιστούν απ’ την αρχή. Οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι διότι οι γιατροί δεν προτιμούν την Κω λόγω δυσχερούς εσωτερικής συνεργασίας με έναν σημαντικό αριθμό των υπαρχόντων ιατρών.

Καλεσμένος στην εκπομπή «RealKos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κω κύριος Ηλίας Χρυσόπουλος συζητώντας για τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, τους άγονους διαγωνισμούς, τους λόγους για τους οποίους δεν προτιμάται η Κως απ’ τους γιατρούς και την αντοχή του Νοσοκομείου εν’ όψει της αύξησης των περιστατικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Κω, ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε τα εξής: «Το Νοσοκομείο Κω είναι χωρίς παθολόγο εδώ και δύο χρόνια. Η υποστελέχωση είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, ουδέποτε το Νοσοκομείο μας δεν ήταν πλήρως στελεχωμένο κι αυτό δημιουργεί προβλήματα στους συμπολίτες μας αναφορικά με το αγαθό της Υγείας που είναι υπεράνω οποιασδήποτε αντιπαράθεσης, πολιτικής και όχι μόνο. Έχουμε λοιπόν ένα Νοσοκομείο χωρίς παθολόγους και φέρνουμε περιοδικά παθολόγους μέσω μετακίνησης ή και μέσω συνεργασίας με τους ιδιώτες τοπικούς ιατρούς. Δυστυχώς το Νοσοκομείο μας δεν διαθέτει ΜΕΘ ή ΜΑΦ με αποτέλεσμα τα σοβαρά περιστατικά να χρίζουν αεροδιακομιδής».

Όσον αφορά το αν επίκειται να αλλάξει κάτι άμεσα στο Νοσοκομείο Κω ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε τα εξής: «Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι στο υπάρχον Νοσοκομείο. Εάν δεν ολοκληρωθεί το νέο Νοσοκομείο δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Προσωπκά φωνάζω πολλά χρόνια. Για να δουλέψει ένας οργανισμός πρέπει να δουλέυουν όλοι. Εάν δεν δουλέψει ένα γρανάζι, δεν δουλέυει όλη η μηχανή. Αυτή τη στιγμή π.χ. έχουμε πρόβλημα με τους αγροτικούς ιατρούς οι οποίοι δεν θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο της Κω διότι δεν έχουν την κάλυψη των ειδικών ιατρών με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν το κεφάλι τους καθημερινά. Ανακύπτει ένα θέμα λοιπόν που έχουμε επισημάνει πολλές φορές, δεν μπορούμε να έχουμε 25 ιατρούς εκ των οποίων μόνο οι 5 δίνουν το κάτι παραπάνω. Να λοιπόν γιατί δεν έρχονται ιατροί στο Νοσοκομείο της Κω.  Μόνο ένα νέο Νοσοκομείο θα αλλάξει το status της σημερινής κατάστασης».

Ιδιαίτερη η αναφορά του κ. Χρυσόπουλου σχετικά με τα περιθώρια αντοχής του Νοσομείου Κω εν’ όψει τουριστικής περιόδου: «Και φέτος θα γίνει αυτό που έγινε πέρυσι και πρόπερσι. Θα φέρουμε ιατρούς με μετακινήσεις, είναι ήδη προγραμματισμένες, καλύψαμε το κομμάτι του ακτινολογικού μέσα από τη σύμβασή μας με μεγάλη ακτινολογική εταιρία των Αθηνών καλύπτοντας την ύπαρξη ενός ακτινολόγου. Έχουμε έναν καρδιολόγο τον οποίον προσπαθούμε να πλαισιώσουμε επικουρικά για τουλάχιστον ένα τριμηνο. Και τέλος έχουμε κάνεις τις κρούσεις μας για τους παθολόγους και είμαστε σίγουροι ότι το Νοσοκομέιο μας δεν θα μείνει χωρίς έστω επικουρικό ή με μετακίνηση παθολόγο. Επίσης είμαστε σε φάση συνεννόησης με το ΓΕΣ για μια συνεργασία με το 80ΣΤΕΠ και τους στρατιωτικούς ιατρούς του νησιού μας, κάτι το οποίο θα μας βοηθούσε πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα