Ηλίας Χρυσόπουλος: Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω κάνει τα πάντα για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής

Πανελλαδικό είναι το πρόβλημα με την έλλειψη Παθολόγων στα Νοσοκομεία της χώρας, όπως δήλωσε στον RV ο Υποδιοικητής του Ιπποκράτειου νοσηλευτικού ιδρύματος Ηλίας Χρυσόπουλος - Περισσότερα κίνητρα ζητάει η Διοίκηση από το υπουργείο, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την αγανάκτηση του κόσμου για την έλλειψη παθολόγων στο Νοσοκομείο της Κω, ο Υποδιοικητής του Ιπποκράτειου νοσηλευτικού ιδρύματος Ηλίας Χρυσόπουλος, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” και στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, τονίζοντας, ωστόσο, ότι από πλευράς διοίκησης έχουν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής.

“Κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά οι θέσεις μέχρι σήμερα δεν καλύφθηκαν”, αφού το πρόβλημα με την έλλειψη παθολόγων δεν αφορά μόνο την Κω, αλλά όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, αφού είναι 75 οι παθολόγοι στη χώρα, όταν η ζήτηση είναι για 500 γιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας, όπως είπε.

“Ζητάμε παθολόγο και παράλληλα να δοθούν από το Υπουργείο οικονομικά κίνητρα για να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις ιατροί βασικών ειδικοτήτων” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόπουλος.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο χρόνο παραιτήθηκαν δύο γιατροί από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κω και η διοίκηση προσχώρησε στη λύση των μετακινήσεων, για τη στελέχωση του τμήματος, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να αντιμετωπίζονται τα αυξημένα περιστατικά υγείας.

“Είκοσι (20) παθολόγοι έφθασαν στο νησί το 2022 για να καλύψουν τα κενά ως προσωρινή λύση, άλλοι για μία εβδομάδα, άλλοι για 15 ή 20 ημέρες και ορισμένοι για έναν μήνα. Κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρχει κενό. Το πρόβλημα όμως είναι πανελλαδικό με την έλλειψη παθολόγων. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα κίνητρα. Ο Δήμος Κω για παράδειγμα επιδοτεί με το ποσό των 450 ευρώ το ενοίκιο των γιατρών που αποφασίζουν να έρθουν”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κω κ. Χρυσόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα