Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή Σύμης για τη μετατροπή του Πολυδύναμου Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας

Νικήτας Γρύλλης: Ζητούμενο η πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να χρειάζεται πλέον οι κάτοικοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο ακόμα και για τις πιο απλές εξετάσεις

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Σύμης για την αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Σύμης σε Κέντρο Υγείας, ικανοποιήθηκε έπειτα από σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών της δημοτικής αρχής, όπως είπε, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΠΠΙ Σύμης, Νικήτας Γρύλλης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” και τους δημοσιογράφους Νατάσα Παμπρή και Τέρη Χατζηιωάννου, ο κ. Γρύλλης τόνισε αυτό σημαίνει πως αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, υπό την προϋπόθεση ότι η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας, συνεπάγεται την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, χωρίς να χρειάζεται πλέον οι κάτοικοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο ακόμα και για τις πιο απλές εξετάσεις.

Με την δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στο ΦΕΚ 5726 τεύχος β’ 2022 που αφορά στη Σύσταση Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Σύμης, αρμοδιότητας 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) Πειραιώς και Αιγαίου, με συγχώνευση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Σύμης, αποκεντρωμένης μονάδας του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Έμπωνα και ταυτόχρονη μεταφορά των θέσεων αυτού, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών της δημοτικής αρχής και ανοίγει ένας νέο κεφάλαιο για τους κατοίκους του νησιού που πλέον θα αισθάνονται πιο ασφαλείς στο τόπο τους.

Όλες οι θέσεις προσωπικού του Π.Π.Ι. Σύμης, όπως αυτές έχουν συσταθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο οργανισμό αυτού, μεταφέρονται και εντάσσονται στο νεοσυσταθέν Κέντρο Υγείας. Το προσωπικό το οποίο υπηρετεί σε θέσεις του συγχωνευόμενου Π.Π.Ι. μεταφέρεται και εντάσσεται στο Κ.Υ. με την ίδια εργασιακή σχέση κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και βαθμό που κατέχει. Η διάρθρωση του Κ.Υ. Σύμης και οι λοιπές λεπτομέρειες οργάνωσης αυτού, θα καθοριστούν με άλλη όμοια απόφαση.

φωτο αρχείου, από την επίσκεψη της αναπλ υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα στη Σύμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα