Η βρετανική Sun «βάφτισε» τουρκικό το Καστελόριζο γιατί είναι κοντά στην Τουρκία

Οργή προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής Sun για το Καστελόριζο, με το οποίο όχι μόνο «βαφτίζουν» τουρκικό το ελληνικό νησί αλλά παράλληλα γίνεται και επικίνδυνη -πλαγίως δοσμένη- αναφορά για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Άραγε τα Φώλκλαντ είναι πιο κοντά στην Βρετανία ή την Αργεντινή;

Στο υποτίθεται διαφημιστικό άρθρο της Sun για το ακριτικό νησί, ο τίτλος προκαλεί προβληματισμό: «Το μικροσκοπικό «τουρκικό» νησί που είναι στην πραγματικότητα ελληνικό» αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ουσιαστικά ο συντάκτης του άρθρου, εστιάζει στο γεγονός ότι το Καστελόριζο βρίσκεται «μόλις 30 λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας» και συνεχίζει: «Το Meis, γνωστό και ως Καστελόριζο, ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα»!

Το ρεπορτάζ που μοιάζει περισσότερο με τουρκική προπαγάνδα αναφέρει στη συνέχεια ότι το νησί «κατεχόμενο από Γάλλους και Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου δόθηκε στην Ελλάδα με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947», «παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια» γράφει ο συντάκτης κάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ… κριτική για την κυριαρχία των ελληνικών εδαφών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα