Η Ρόδος κατέκτησε Βρετανό δημοσιογράφο των Times του Λονδίνου

Η μακραίωνη ιστορία και ο πολιτισμός χιλιετιών σε αυτό το σταυροδρόμι της Μεσογείου, τη Ρόδο, κατέκτησαν τον Βρετανό δημοσιογράφο των Times του Λονδίνου James Litston, που ήλθε στη Ρόδο για πρώτη φορά, από τις 11-14 Απριλίου 2024, για ένα αφιέρωμα στο νησί στην παγκοσμίου εμβέλειας εφημερίδα “The Times”.

Το ισχυρό brand name της Ρόδου και όλα αυτά που το ακολουθούν αποτελεί εξάλλου πρόκληση για κάθε δημοσιογράφο ταξιδιωτικών εμπειριών και δη Βρετανό, που γνωρίζει ότι η Ρόδος αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης χιλιάδων συμπατριωτών του, εξ ου και το αφιέρωμα στην βρετανική εφημερίδα, αντιπαραβάλλοντας το μάλιστα με ένα άλλο εξίσου όμορφο και με ιστορία νησί, με λεβέντες κατοίκους την Κρήτη και με τίτλο Rhodes Vs Crete.

Παρά το κλασικό, παροιμιώδες βρετανικό φλέγμα και την ψύχραιμη κριτική ματιά του δημοσιογράφου, που σημειωτέον είχε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο νησί, ο Βρετανός δημοσιογράφος των Times James Litston δεν μπόρεσε να κρύψει το γεγονός ότι η Ρόδος τον συνεπήρε!
Δεν μπόρεσε να κρύψει πόσο ενθουσιάσθηκε από την ιστορία και τον πολιτισμό αιώνων του νησιού μέχρι τις μέρες μας.

Όταν επισκέφθηκε την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, κυριολεκτικά καθηλώθηκε από το μεγαλείο αυτού του παγκόσμιου θησαυρού Ιστορίας και Τέχνης, που διατηρείται ζωντανό και λειτουργικό. Επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που κληροδότησαν στη Ρόδο οι Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, περπάτησε γύρω από τα Τείχη, εντυπωσιάσθηκε από τα αριστουργήματα τέχνης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου, όπως η Αφροδίτη της Μήλου σε μικρογραφία (μινιατούρα) και τόσα άλλα.
Κάθε σπιθαμή της Μεσαιωνικής Πόλης εξάλλου, όπως παρατήρησε και ο Βρετανός δημοσιογράφος, από τα λιθόστρωτα δρομάκια, το Καστέλο, την οδό Ιπποτών, μέχρι τον επιβλητικό δρόμο με τα καταλύματα των «γλωσσών» του Τάγματος των Ιπποτών, όλα μαρτυρούν πολιτισμό.
Όταν λοιπόν η ιστορία, ο πολιτισμός, η φυσική ομορφιά αλλά και η ομορφιά της ψυχής των ανθρώπων του νησιού, η μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Ρόδου σε αγκαλιάζουν, τότε το μόνον που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς στον χώρο και τον χρόνο και να απολαύσεις αυτές τις εκπληκτικές στιγμές που ζεις, εξερευνώντας έναν από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Αυτό και έκανε!
Επισκέφθηκε την Λίνδο, την Ακρόπολη της Λίνδου και τον πανέμορφο οικισμό της, το λιμανάκι του Άντονυ Κουίν, θαύμασε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Τσαμπίκας και τις Επτά Πηγές με την πλούσια φύση, αλλά και τις Πηγές της Καλλιθέας με τον εκπληκτικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της.
Εξερεύνησε επίσης όλη την πόλη της Ρόδο, από τον λόφο του Μόντε Σμιθ μέχρι τα ιταλικά κτίρια στο παραλιακό μέτωπο.

«Αυτό ακριβώς το όνομα και το τουριστικό προϊόν της Ρόδου έχουν ήδη εκτιμηθεί από τους Βρετανούς όλα αυτά τα χρόνια, που δικαίως εντάσσουν το νησί μας στους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς, μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο κατακτούν την πρώτη θέση των επισκεπτών στη Ρόδο απ΄ όλον τον κόσμο» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργος Τόππος κατά την επίσκεψη του δημοσιογράφου James Litston στο γραφείο του.

Καθ΄ όλη δε τη διάρκεια του ταξιδιού του Βρετανού δημοσιογράφου στη Ρόδο, από την Μεσαιωνική Πόλη μέχρι την Λίνδο, ο κ. Litston συνοδευόταν από τα μέλη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, κυρίες Μαρία Φραγκαδάκη ξεναγό- ιστορικό τέχνης και Άννα Βρακοπούλου – ξεναγό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του Βρετανού δημοσιογράφου διοργάνωσε η υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας- Ιρλανδίας Ελένη Σκαρβέλη.
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου εφοδίασε τον δημοσιογράφο με πλούσιο ενημερωτικό υλικό ενώ στο ταξίδι του συνέβαλαν σημαντικά και οι χορηγοί- επιχειρηματίες του νησιού όπως : 10 Gr Boutique Hotel & Wine Bar, Makri Travel Sea Star Boat, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, Butterfly Car Rental, Pizanias Restaurant και Lipsi Restaurant.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα