Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Χάλκη ενημερώνεται για το έργο της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» και την ιδρύτριά της Αντιγόνη Ζουρούδη, την «Μάνα της Δωδεκανήσου»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Χάλκη, ενημερώθηκε για το έργο της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» και την ιδρύτριά της Αντιγόνη Ζουρούδη, την «Μάνα της Δωδεκανήσου», την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της παρουσίας της στον αγιασμό και την τελετή έναρξης των μαθημάτων του Σχολικού συγκροτήματος του νησιού.

Συνομιλώντας με την επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας και Πρόεδρο της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» κυρία Μαίρη Μοσχή, οδηγήθηκε από την κυρία Μοσχή σε μία πέτρινη στήλη όπου είχε εντοιχιστεί μια μαρμάρινη πλάκα με την επιγραφή: ΑΝΤΙΓΟΝΗ Ν. ΖΟΥΡΟΥΔΗ, 1875-1953 ΕΚ ΧΑΛΚΗΣ «Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ».

Η κυρία Πρόεδρος ζήτησε να μάθει για την προσωπικότητα και το έργο αυτής της γυναίκας από την Χάλκη που είχε και αυτόν τον μοναδικό τίτλο και η κυρία Μοσχή την ενημέρωσε εν συντομία για το έργο της γνωστής στη Δωδεκάνησο «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» λόγω των υποτροφιών που παρέχει τα τελευταία 50 χρόνια σε άπορους Δωδεκανήσιους φοιτητές, της οποίας ιδρύτρια υπήρξε η «Μάνα της Δωδεκανήσου», η Αντιγόνη Ζουρούδη.

Το μνημείο αφιέρωμα στην συγκεκριμένη γυναικεία προσωπικότητα, τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Σχολικού συγκροτήματος με πρόταση του κυρίου Άγγελου Φραγκάκη του Δημάρχου Χάλκης, στο μέλος της Επιτροπής Ρόδου της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» κυρία Άννα Χαρίτου η οποία στις 20 Ιουλίου 2022 προσέφερε ως δώρο προς τον Δήμο την μαρμάρινη και χαραγμένη με το παραπάνω κείμενο πλάκα, για να υπενθυμίζεται σε όλους η φιλανθρωπική και εθνική προσφορά της Αντιγόνης Ζουρούδη και των γυναικών και ανδρών συνεργατών της, αλλά και για να μαθαίνουν οι νέοι μαθητές πόσοι σημαντικοί άνθρωποι εργάστηκαν με αυτοθυσία, για να είναι εκείνοι ελεύθεροι και να εκπληρώνουν σαν μαθητές το μόνο τους καθήκον, δηλαδή να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους.

Η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» με εκπροσώπους της, σχεδιάζει να παρευρεθεί στην Χάλκη στις 27 Οκτωβρίου 2022, στην σχολική Γιορτή της Σημαίας, για να γίνουν από τον κα Δήμαρχο τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής στήλης με την μαρμάρινη πλάκα, και να ενημερώσουν τους μαθητές για την προσωπικότητα και κυρίως το εκπαιδευτικό έργο αυτής της Γυναίκας που πήρε τον τίτλο «Η Μάνα της Δωδεκανήσου» και που γεννήθηκε στο νησί τους αλλά δεν προσέφερε μόνο σ’ αυτό, αλλά σε όλα τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα